Studii sociale, întrebare adresată de MonaCla, 8 ani în urmă

Formuleaza trei argumente în favoarea următoarei opinii Protecția Copilului trebuie să se identifice pe toți copiii care au nevoie speciale și să ia măsuri pentru a ajuta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bompres
29
Oamenii , ca si concept de viata, au nevoi sociale diverse. Unii dintre ei au capacitati suficiente pentru a atinge prin propriile resurse aceste nevoi, iar altii, nu. Aceste capacitati pot fi : mintale, intelectuale, fizice,materiale,sociale, etc.
Oamenii care nu isi pot sadisface singuri anumite nevoi sociale si existentiale se clasifica in compartimente sociale astfel:
- oamenii bolnavi cu boli cronice, boli fizice grave, boli mintale sau cu handicap
- batranii cu neputinte de ori ce gen 
-copiii. 
Ultimul compartiment - copiii - are ca far un organism numit Protectia Copilului, acesta fiind un compartiment ce face parte din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Aceasta este o institutie publica coordonata de Consiliul Judetean pe raza caruia se afla si are ca scop general protectia si ajutorarea oamenilor cu nevoi , copii,batrani, bolnavi,oameni singuri, oameni cu handicap,protectia familiei si a persoanelor cu alte nevoi speciale.
Aceasta instutie,prin compartimentul ei de Protectie a Copilului, isi argumenteaza existenta prin cel putin 3 principii si anume:
1. O societate ca sa existe armonios trebuie sa fie o socitate sanatoasa cu origini sanatoase. O societate are un curs fluent prin urmasii ei , adica copiii.Pentru aceasta copiii au nevoie de o viata sanatoasa.
2. Toate compartimentele sociale au importanta lor.Cu toate astea compartimentul cu copiii este un segment prioritar al soctetatii, in sensul ca acestia se afla in proces de crestere si sunt intretinuti si sunstinuti de adult
3. Conform legilor tarii, fiecare persoana are drepturi sociale,implicit si copiii.Copiii au drepturi specifice ,unele diferite de ale adultilor sau adaptate pe statutul de copil.
Agresiunile pe care le poate intampina un copil sunt:
- lipsa unui parinte sau mai grav, a ambilor.
- absenta totala a familiei - cu referire la copiii abandonati sau cei din orfelinate
- agresiuni asupra copiilor in familie directe sau indirecte.Cele directe sunt violenta  asupra lor,neglijenta parintilor ,repercusiuni la fapte sociale, influente anti-sociale,droguri,etc..cele indirecte fiind violenta intre parinti,saracia,lipsa de educatie prin scoala, etc.
-Boli grave, afectiuni cronice,stari de handicap,etc.
In fata acestor tipuri de situatii,Compartimentul de Protectie al Copiilor poate interveni cu ajutor,mediere,sustinere de orice gen.
Aceste misiuni pot fi:
- misiuni de investigare de caz
- misiuni de administrare de fonduri prin intrajutorare directa
-misiuni de strategie si creare de mijloace si indeplinire de proiecte sociale
-misiuni de coordonare a activitatilor de protectie si ajutorare a copilului cu nevoi
-misiuni de colaborare cu alte servicii publice , ministere,institutii,socetati cu misiuni si scopuri asemanatoare.
-misiuni de executie - prin asigurarea de mijloace umane,financiare,materiale in scopul sustinerii activitatilor specifice.
Alte întrebări interesante