Limba română, întrebare adresată de MyMiddleNameIsHappy, 9 ani în urmă

Formulează un punct de vedere în 8-10 rânduri (text argumentativ) referitor la proverbul:
"Prietenii nu se cumpăra cu bani."
Va rog, răspundeți cat mai rapid ! Mulțumesc anticipat <3

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
5
Prietenii nu se cumpără, prietenii ți câștigi. Dacă vrei să ai prieteni adevărați lângă tine câștigai prin felul tău de a fi ca și om. Fii natural în orice moment, fi tu însuți și astfel vei avea prieteni. Dacă ai senzația că oferindu-le anumite bunuri materiale vei avea lângă tine mai mulți prieteni, te înșeli amarnic. Vor sta lângă tine atâta timp cât le oferi iar în momentul în care nu vei mai avea ce să le oferi te vor părăsi. Așa că, caută sa ai prieteni adevărați pe care cu greu îi mai găsești în ziua de azi.
Răspuns de lavinianarcisa14
2
Adevarat! Prietenii nu se cumpara cu bani pentru ca atunci cand avem un prieten cu bani sta langa noi atunci cand avem cate ceva iar cand nu mai avem atat de multe pleaca si ne lasa balta . Mai ales atunci cand avem o problema si trebuie sa ne ajute pleaca intorcandu-ne spatele. 
Acei oameni nu se pot numi prieteni. 
Un prieten este acel om care stie sa te pretuiasca sa-ti tina spatele si atunci cand ai cea mai mare nevoie de ajutor sa-ti fie alaturi chiar daca tu niciodata nu o sa poti sa-i multumesti indeajuns. Un prieten nu vrea sa primeasca multumiri . Acea persoana se numeste prieten !!!
Sper sa-ti fie de ajutor !!!

Alte întrebări interesante