Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

frate va ie asa de greu sa raspundeti: va rog frumos povestirea textului "culesul porumbului" sper sa raspundeti...si jur ca daca nu rasp nimeni nici eu nu voi ma rasp..chiar daca stiu anumite intrebari


marymunteanu30: si eu stau cu o intrebare la romana si una la mate de la ora 1:30....doua raspunsuri aiurea am avut....nimeni nu raspunde la 5 puncte vor multe si sa dea raspunsuri incorecte.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marymunteanu30
3
Fusese o primavara secetoasa,iar plugarii erau ingrijorati ptr cultura de porumb.Unii nu-si pierdusera speranta si asteptau ploaia.
intr-o seara a inceput o ploaie mare care a durat o saptamana.Ea a venit la timp,iar porumbul a crescut inalt si des ca o padure.Avea cate doi trei stiuleti pe un fir.Toamna calda si lunga a ajutat la coacerea lui.Recolta era foarte buna.
Tot satul a inceput culesul.Taranilor le radea inima de bucurie.Copiii ajutau si ei.Cautau porumbul bun de fiert si de copt.Chiote de bucurie si miresme imbatatoare se raspandeau din lanuri.Oamenii isi inaltau carele ptr a pune tot porumbul.
Spre seara,obositi,pornesc cu totii spre sat in carele care scartaiau de incarcatura porumbului.
sper ca ti am fost de folos am scris-o din caietul meu ca si eu am avut-o de facut...bafta!

marymunteanu30: dap....
Alte întrebări interesante