g) (4a + 3)^2-4a-3
h) x^4 - x^2 - x - 1;
i) ab^3 - ab - xb - X.
Descompune in factori
Dau coroana
5 stele
ma abonez
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
g) = 16a^2+24a+9-4a-3 = 16a^2+20a+6 = 16a^2+8a+12a+6 = 8a(2a+1)+6(2a+1) = (2a+1)(8a+6)
h) ...= x^2(x^2-1)-(x+1) = x2(x-1)(x+1)-(x+1) = (x+1)(x^3-x^2-1)
i) ...= ab(b^2-1)-x(b+1) = ab(b-1)(b+1)-x(b+1) = (b+1)(ab^2-ab-x)
bianca3280:
Hey...Mă poți ajuta și pe mine la tema la fizica te rog
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă