Limba română, întrebare adresată de alinabosca0, 8 ani în urmă

Gandestete la o întâmplare imaginara prin care sa explicit de ce au papagali penele viu colorate. Alcatuieste un text de cel putin zece enunțuri, in care sa prezinti intamplarea. Gaseste un titlu potrivit textului tau. Folosește cuvintele :odată, niciodata

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andraaaaaaaaaaaaa93
6
De ce am?

Odata, intr-o zi plictisitoare de joi , din nou minunata mea alarma m-a trezit , astfel stricandu-mi somnul meu cel dulce si linistit. Ma ridic din pat, desigur, dupa foarte multe incercari, si privesc catre colivia mea cu papagalul meu, viu colorat si minunat. Raman muta de uimire in momentul in care realizez ca papagalul meu cu un colorit deosebit si foarte rar de altfel, nu mai este in colivie si a disparut fara nicio urma.
Ma uit la colivie si portita era inchisa , ma uit la fereastra, la usa , in dulap , pe birou , sub birou, dar era o liniste de neclintit.
Eu, mirata fiind de faptul ca niciodata nu am mai patit asa ceva, ma duc sa ma uit la colivie. ating colivia si dintr-o data un vartej plin cu sclipici de toate culorile si care mirosea a vata de zahar cu capsuni pe impinge intr-un portal magic. Fortata , intru in portal si cand aterizez de pe vartej pe jos si imi ridic privirea, am simtit de parca am amutit si cineva mi a luat glasul si mi l-a bagat intr o sticla.
Ma uit in jurul meu si nu pot realiza ceea ce mi se intampla!
In jurul meu era o mare padure tropicala cu palmieri facuti fin acadea si martipan, cu papagali cu un colorit care depasea orice imaginatie , cu plante nemaiintalnite de om si cu niste spiridusi rosii , imbracati in salopete verzi si cu un nas mare si albastru cu o funda micuta in varf. Totul era superb!
In timp ce eram muta de uimire si incercam sa mi curat vata de zahar de pe haine, vina la mine un spiridus care avea un papagal pe deget exact ca al meu. Ma uit la el si realizez defapt toata intamplarea de care nu mi dadeam seama. Minunatul meu papagal , cred ca este cel mai inedit si unic , a fost dorit de catre acest spiridus si astfel a fost furat din mainile mele cand nu eram atenta!
Ma gandesc sa intru in vorba cu spiridusul, dar cand sa rostesc ceva , papagalul incepe sa-mi spuna pe o limba destul de ciudata , dar pe care o inteleg totusi:
-Draga mea, ajuta-ma te rog, el nu poate sa inteleaga ce spunem , vorbeste doar spiriduseasca!
-Cu ce sa te ajut?
-Uite draga , ieri la 2 dimineata statea linistit si ma uitam la televizor in camera parintilor tai. Aud dintr-o data o bubuitura puternica si ma duc sa vad ce se intampla, cand am ajuns , am realizat. Acest spiridus a pus o capcana pe colivia mea. Am crezut ca daca ma apropii , nu voi patii nimic, dar m-am inselat!
Fii atenta, sunt un papagal extrem de rar, nu doar pe Terra, dar si pe Atlandor. Eu sunt unicuul exemplar din rasa piri-liri, o rasa care are un colorit deosebit, dar nu doar atat , ci penele mele si oasele sunt facute din aur si platina. Acest spiridus doreste sa ma duca sa ma impaieze, trebuie sa ma ajuti!
-Si cum as putea eu sa fac asta?
-Vezi acea telecomanda din buzunarul lui? Ei bine...nu e telecomanda obisnuita , e o telecomanda care ne poate trimite acasa , in siguranta doar daca apesi pe butoanele: "Ctrlvata" , "¤acadèa" si "vor&", toate trebuiesc apasate deodata, dar ca sa ti dea tie telecomanda in grija , trebuie sa dansezi cu el un dans numit : "Bargau" , este defapt valsul de pe Terra.
-Pai si cum il fac sa danseze cu mine?
-Te duci si-l intrebi " Dragosto stapane , dorete une dantese camana mene?" , adica " Draga stapane, doresti un dans cu mine?".
Zis si facut. M am dus la acel spiridus hidos si l am intrebat , dupa un dans de 30 de minute in continuu, am reusit sa pun mana pe telecomanda si sa ne trimit pe mine si pe coloratul meu papagal acasa.
Am reusit sa inchid portalul si am ramas cu acea telecomanda pe care am pus-o in rama.
Mama intr-un final a venit la mine si m-a intrebat de ce am inramat o telecomanda , m-am uitat la papagalul meu si un usor zambet a fost schitat pe fata mea!
Pana la urma, totul e bine cand se termina cu bine, si apropo, nu va luati de spiridusi!






SPER CA TE-AM AJUTAT! ❤
Alte întrebări interesante