Biologie, întrebare adresată de Beibiii, 9 ani în urmă

Ganditi-va si explicati!
a. In ce categorie de consumator intra omul?
b.Cum se acumuleaza substanta organica pe fundul unei ape , intr-o padure sau livada? Dar pe suprafatele arabile?
c. De ce organismele autrotrofe se numesc producatori,cele heterotrofe-consumatori,iar descompunatorii-reducatori?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioneladuhlicher
51
a. Omul intra in categoria de consumatori atit primari daca consuma de exemplu fructe ,legume , dar si secundari , daca consuma carne ,dar si tertiari daca consuma anume carne de porc,deoarece porcul este omnivor .
b. Moartea organismelor vii se acumuleaza pe fundul atit al lacurilor cit si in paduri sau  livezi , ea este descompuse de catre descompunatori si transformata in substante organice .
c. Autotrof, "auto" - singur si "trof"- a minca , insemnind "singur isi sintetizeaza hrana" , producatorii au primit aceasta denumire deoarece ei produc hrana , adica isi sintetizeaza substantele organice din cele anorganice , iar heterotrof inseamna ca nu isi pot sintetiza singur hrana , astfel ei consuma hrana gata produsa de catre producatori , iar descompunatorii insasi de la verbul "a descompune" se numesc reducatori deoarece ei descompun organismele moarte in substante organice . 

Răspuns de savinmadalina
5
Omul intra in categoria de consumatori primari si secundari
Producatorii sunt reprezentati de  plantele verzi care sintetizeaza si produc fotosinteza din substante organice in sunstante minerale
Alte întrebări interesante