Limba română, întrebare adresată de gheorghe23jambo, 8 ani în urmă

Găsiți diferențe dintre film si cartea Harry Potter si Piatra Filosofală ! Dau coroană va rooog ! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anca7859
6
În prima carte, Hermione îl ajută pe Harry să ajungă la Piatra Filozofală printr-o probă creată chiar de Profesorul Plesneală. Prin determinarea potiunii corecte, Hermione demonstrează că e curajoasă și deșteaptă, însă scena nu a putut fi inclusă în film.

Cei ce au citit cărțile știu că James Potter, Sirius Black, Remus Lupin și Peter Pettigrew au format grupul Ștrengarilor și au creat chiar și Harta Ștrengarilor (Marauder’s Map) pe care o vedem în film. Din păcate, în pelicule nu au putut fi incluse foarte multe detalii despre povestea acestor personaje.



anca7859: Da
gheorghe23jambo: nu ?
gheorghe23jambo: si daca nu dau nimic luati amandoi
anca7859: Noi oricum luam puncte pentru ca am răspuns
anca7859: Ia mai multe cine ia si coroana
gheorghe23jambo: Ok , fără supărare dar nu prea ași da coroana unuia dintre voi 2 ! Deoarece ambii ați raspuns foarte frumos si m-ați ajutat
gheorghe23jambo: Si nu ar fi corect ca să dau la unu si la celalat nu
anca7859: E foarte bine
gheorghe23jambo: Mulțumesc frumos amândurora !
katanagul61: bine eu nu ma supar
Răspuns de katanagul61
4

Răspuns:

Din film au mai fost tăiate niște secvențe precum timpul petrecut de Harry cu familia unchiului său înainte de a pleca la Hogwarts. provocarea lui Snape înainte de a ajunge la piatra filozofală – cea cu poțiunile, faptul că Harry a primit un instrument muzical ca și cadou de Crăciun de la Hagrid, scena când cei trei prieteni au trebuit să scape ei înșiși de Norbert, etc. Mă bucur că au scos scenele astea, în film totul a avut mult mai mult sens și pe lângă asta, totul a părut mult mai plin de viață. Nu e imposibil să creezi impresia de „alive” atunci când scrii ceva dar nu mi s-a părut că autoarea a reușit să creeze această impresie în roman care mi s-a părut șters, în comparație cu filmul. Multe lucruri s-au întâmplat exact cum mi-am imaginat eu.

Filmul a fost mai bun deoarece personajele par mai umane, ceva la care să te poți raporta și bineînțeles, pentru efectele pe care au reușit să le reproducă cu brio.

Alte întrebări interesante