Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Gasiti insusiri( activitati : loc hrana tot ce tine de pinguin, leu ,cangur.
Va rog sa imi mai imi gasiti insusiri despre pinguin,leu si cangur.
Va multumesc ca ma ajutati !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elena08
3


Leul - regele animalelor
Dintii sunt puternici si ascutiti.Ca si pisica,leul vede foarte bine noaptea.Gatul scurt este atat de viguros,incat poate duce cu usurinta pe el,chiar o camila.
Trupul se termina cu o coada lunga, care are in varf un mot cu peri mai lungi.Blana este scurta si de diferite nuante de galben.Spre deosebire de femela,masculul are ca podoaba o coama stufoasa (formata din peri mai lungi decat restul blanii)in jurul gatului si prelungita pe piept.Picioarele leului sunt groase si puternice, terminate cu gheare lungi si ascutite.

Adevarata patrie a leului este Africa,desi este intalnit si in alte locuri ale lumii.In zonele pe care locuieste, leul este stapanul atotputernic si temut de toti.
Cangurii pot fi găsiți în : AustraliaTasmania și Noua Guinee.Cangurul este un mamifer marsupial, având înălțimea de la 0,9 m până la 3 m și masa de la 3 kg până la 150 kg, în funcție de specie și de sex. Cangurii sunt animale plantigrade. Mai sunt denumiți macropozi, ceea ce înseamnă „picior mare”, din cauza dimensiunilor picioarelor. Astfel, ei folosesc sincronizat ambele membre inferioare pentru a parcurge o distanță terestră mare. Blana cangurilor poate fi de mai multe culori în funcție de specie: cenușie, brună, brună-roșietică, brună-gălbuie, albastră-deschisă sau neagră. Cangurii au foarte bine dezvoltat auzul și văzul.Cangurii sunt animale erbivore rumegătoare, deci se hrănesc cu plante.

elena08: Blana cangurilor poate fi de mai multe culori în funcție de specie: cenușie, brună, brună-roșietică, brună-gălbuie, albastră-deschisă sau neagră. Cangurii au foarte bine dezvoltat auzul și văzul.
elena08: Cangurii sunt animale erbivore rumegătoare, deci se hrănesc cu plante.
elena08: Cangurii pot fi găsiți în : Australia, Tasmania și Noua Guinee.
Alte întrebări interesante