Gasiti pe internet, un articol referitor la incalcarea drepturilor unor persoane de alta cultura / discriminare.
Mentionati care ar putea fi solutia pentru rezolvarea situatiei.
Enumera 5 calitati pe care trebuie sa le aiba o persoana care traieste intr-o societate interculturala.
VA ROG! DAU COROANA
primesc nota pe asta. Va rog!!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Apărarea și promovarea drepturilor omului
Punerea în aplicare a Cartei drepturilor fundamentale a UE
În cazul în care este necesar, UE adoptă acte legislative pentru a asigura protecția drepturilor definite în cartă. Aceasta include subiecte precum dreptul la un proces echitabil și protecția datelor cu caracter personal.
Reforma protecției datelor (informații generale)
În 2019, Consiliul a adoptat concluzii cu ocazia celei de a 10-a aniversări a momentului în care Carta drepturilor fundamentale a devenit obligatorie din punct de vedere juridic. Miniștrii UE au solicitat intensificarea eforturilor de punere în aplicare a cartei și de sensibilizare.
Cea de a 10-a aniversare a Cartei drepturilor fundamentale (comunicat de presă, 7 octombrie 2019)
Aceștia au reamintit, de asemenea, acțiunea Consiliului în mai multe domenii, inclusiv cu privire la cele trei puncte principale de mai jos.
1. Raportul anual al Comisiei privind aplicarea cartei
În luna iunie a fiecăruia an, Comisia prezintă un raport anual privind aplicarea cartei. Acest raport oferă Consiliului posibilitatea de a organiza propria sa dezbatere anuală cu privire la cartă.
În urma unui schimb de opinii, Consiliul adoptă concluzii cu privire la raportul Comisiei. În general, concluziile Consiliului se axează pe mai multe aspecte, printre care nediscriminarea, drepturile privind azilul și migrația, drepturile copilului, rasismul și xenofobia, precum și violența împotriva femeilor.
2. Cooperarea cu Agenția pentru Drepturi Fundamentale a UE
Consiliul menține o cooperare strânsă cu Agenția pentru Drepturi Fundamentale a UE. Aceasta include:
-adoptarea temeiului juridic și a cadrului multianual al agenției
-luarea măsurilor ce se impun ca urmare a raportului anual al agenției, precum și a altor studii și rapoarte relevante pentru activitatea Consiliului
3. Drepturile fundamentale în cadrul procedurii legislative
Toate grupurile de pregătire ale Consiliului trebuie să asigure că drepturile fundamentale sunt respectate în cadrul textelor pe care le dezbat. Pentru a facilita acest proces, Grupul de lucru FREMP împreună cu Serviciul juridic al Consiliului au întocmit o serie de orientări privind verificarea compatibilității cu drepturile fundamentale. Aceste orientări au fost actualizate ultima oară în 2014.
Drepturile omului în afara UE
Respectarea drepturilor omului este un element fundamental al tuturor relațiilor UE cu țările terțe și cu instituțiile internaționale.
De exemplu, toate tratatele și acordurile semnate de UE trebuie să fie conforme cu drepturile omului, astfel cum sunt acestea definite de Carta UE. Acest lucru înseamnă că toate organismele Consiliului care se ocupă de afaceri externe trebuie să încorporeze drepturile omului în activitățile lor.
Pe lângă aceasta, promovarea drepturilor omului este, de asemenea, o prioritate în sine. Referința de bază pentru activitatea UE în acest domeniu o constituie planul de acțiune privind drepturile omului și democrația, adoptat în noiembrie 2020 pentru intervalul 2020-2024.
Consiliul aprobă concluzii privind Planul de acțiune al UE privind drepturile omului și democrația 2020-2024 (comunicat de presă, 19 noiembrie 2020)
În cadrul Consiliului există un organism specializat, Grupul de lucru pentru drepturile omului (COHOM), care se axează pe aspecte internaționale legate direct de drepturile omului.
În 2022, Consiliul a reafirmat angajamentul UE de a respecta, apăra și aplica drepturile omului, democrația și statul de drept în mod consecvent și coerent în toate sferele acțiunii sale externe, precum și de a sprijini sistemul drepturilor omului al ONU, ca piatră de temelie a acțiunii sale externe.
Drepturile omului: UE adoptă concluzii privind prioritățile UE pentru 2022 în cadrul forurilor Organizației Națiunilor Unite însărcinate cu apărarea drepturilor omului (comunicat de presă, 24 ianuarie 2022)