Limba română, întrebare adresată de mihaela5454, 8 ani în urmă

Gasiti un final fericit pentru opera ,,Fetita cu chibrituri" !


Dau coroana!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristina1723
1
Fetita stătea singura și părăsită în gerul năprasnic al iernii, consolandu-se doar cu amintirea scumpei ei bunici. Deodată un trecatur se oprește lângă ea:
-Ce faci aici micuțo?
-Vând chibrituri. Doriți sa cumpărati câteva?
-Nu mulțumesc. De ce ești singura? Nu ai părinți?
-Mama a murit demult, iar acum și bunica s-a dus. Tatal meu ma pune sa vând chibrituri pentru a strânge bani.
-Aceasta nu e viata pe care ar trebui sa o aibă un copil. Afara e foarte frig, iar tu pari înghețată. Și oricum, nimeni nu ar trebui sa fie singur în seara de Crăciun. Vino cu mine și o sa te ajut sa obții copilăria pe care ar trebui sa o ai.
-Și chibriturile?
-Nu-ți face griji de ele, toată lumea are.
Fetita a acceptat și a pornit împreună cu acel domn amabil. Nu au mers mult pana când au întrat într-o clădire mare. Acolo fetita a fost întâmpinată cu zâmbete și jucării. Și-a petrecut Crăciunul printre alți copii cu care s-a împrietenit repede.
În anul care a urmat fetita a fost adoptata de o familie care ii dăruia toate lucrurile de care avea nevoie. Acum, după mult timp, ea era în sfarsit iubita ca înainte. Deși acum avea tot ce își dorea nu a uitat niciodată unde a fost cândva, asa ca, de fiecare data când zarea un copil sărman pe strada, ea îl ajuta cât ii era posibil, ca, prin faptele ei, deși mărunte, sa dăruiască la rândul ei bucuria pe care a simțito ea în acea seara de Crăciun.

mihaela5454: Mersii❤️
Alte întrebări interesante