Limba română, întrebare adresată de irodicaalexandra60, 8 ani în urmă

Greierele si furnica adaptare după Esop "intr-o zi de vară, greierele cânta plin de voiosie. Chiar atunci, trecu o furnică, chinuindu-se si ducă acasă un bob de grâu. Vino să te distrezi cu mine si să stăm de vorbă, spuse greierelelVa fi foarte distractiv! Adun mâncare pentru iarnă, răspunse furnica. Şi te sfătuiesc să faci si tu la fel! De ce să îmi fac griji? zise greierele. Acum este destula hrana şi băutură. Furnica plecă şi continuă să muncească, să adune mâncare şi să o ducă acasă. Sosi iarna. Greierele (...) se uita, flămând, la furnică. Aceasta mânca din grâul adunat în timpul verii. Abia atunci işi dădu seama greierele că întotdeauna este bine să pui ceva deoparte pentru vremurile grele." 0 povesteste in scris fragmentul de mai sus
dau corana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vamp666
2
Într-o zi plăcută de toamnă târzie, o familie de furnici se agita în lumina soarelui cald, uscând cerealele pe care le depozitaseră în timpul verii, când un greier înfometat, cu lăuta sa sub braț, a venit și a cerut cu umilință ceva de mâncare.

“Cum adică!” au strigat furnicile surprinse, “nu ai păstrat nimic pentru iarnă? Ce ai făcut prin lume toată vara trecută?”

„Nu am avut timp să pun deoparte niciun fel de mâncare”, se plânse greierele; „Am fost atât de ocupat să cânt, încât până să îmi dau seama vara dispăruse deja”.

Furnicile au ridicat din umeri cu dispreț.

”Ai cântat, zici?” au strigat ele. “Foarte bine; acum dansează!” Și i-au întors spatele greierului continuându-și munca.

Există un timp pentru muncă, și un timp pentru distracție
Alte întrebări interesante