Studii sociale, întrebare adresată de marinaaaa83, 8 ani în urmă

Grile: încercuim varianta corectă și argumentăm răspunsul.
1. Știința economică este utilă deoarece: a) este interesată de satisfacerea unui maxim de nevoi; b) încearcă să folosească eficient resursele limitate cu întrebuințări alternative; c) este interesată de folosirea unui minim de resurse; d) este interesată de creșterea producției în orice condiții.
2. Atributul dispoziției relevă dreptul : a) de a înstrăina o proprietate prin donație; b) de a folosi bunul; c) de a da un împrumut fără dobândă ; d) de a stăpâni în mod mijlocit un bun economic.
3. Costul de oportunitate :a) este pozitiv deoarece veniturile pot fi nelimitate; b) este maxim dacă venitul este maxim; c) este minim dacă venitul este minim; d) este zero dacă venitul este nelimitat.
4. Caracterul limitat al resurselor derivă din: a) lipsa de potențial a planetei; b) ritmul lent de dezvoltare a științei și tehnicii; c) insuficiența față de nevoile limitate; d) tensiunea nevoi- resurse.
5. Dreptul de uzufruct relevă : a) subiectul proprietății ; b) dreptul de a beneficia de rodul unui bun ; c) dreptul de a fi proprietar deplin; d) unul din cele cinci drepturi ale proprietății.
6. Dreptul de uzufruct poate fi înțeles ca: a) venitul unei moșteniri; b) chiria unei locuințe; c) dobânda unui împrumut; d) toate răspunsurile sunt corecte.
7. Dacă accesul la un bun se face fără niciun efort, atunci acel bun este: a) liber; b) economic; c) o marfă ; d) niciun răspuns nu este corect .
8. Atunci când Kec / p este mai mare decât 1, cererea este: a) inelastică , b) elastică, c) unitară, d) pozitivă.
9. Afirmația ,, Orice consumator este și un producător ” este : a) falsă, b) adevărată , c) uneori adevărată , d) dependentă de economia în care se aplică.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Unstoppable2
0

Răspuns:

1. d.

2. d

3.b.

4.b

5 b

6.a

7.a

8.a

9.b

Alte întrebări interesante