Biologie, întrebare adresată de Denisa, 8 ani în urmă

Gripa spaniola si coronavirusul, cine stie daca se aseamana?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de reman0106
9

Răspuns:

Pandemia actuală de coronavirus nu se aseamănă cu gripa spaniolă.

Explicație:

Gripa spaniolă a fost o epidemie de virus, mai exact H1N1, în anul 1918 cu răspândirea mai ales în Franța, cu un număr de cel puțin 240,000 de morți. Pandemia de coronavirus de astăzi este cauzată de un coronavirus, care diferă de acel H1N1, și numărul morților este mult mai mic, până în momentul de față fiind 7100.

Contextul din timpul primului război mondial diferă de cel din ziua de astăzi. Atunci, fiind in desfasurare primul razboi mondial, virusul nu a fost considerat important, iar guvernele nici nu știau cu exactitate ce era acesta. Astfel, epidemia de virus s-a răspândit rapid tocmai din cauza guvernelor care nu au luat măsuri de prevenție, iar oamenii la randul lor nu au stiut de existența virusului. Când s-au trezit la realitate în toamna anului 1918 era deja târziu, virusul era răspândit și a ocolit doar acele insule izolate, cum ar fi Samoa de Est.

Și chiar dacă a fost cu predilecție în Franța, se numește gripa spaniolă deoarece spaniolii au scris prima dată în ziare despre asta și au pus această problemă mondială.

Astfel, epidemia de coronavirus de astăzi nu se aseamănă cu gripa spaniolă, doar din pricina că ambele erau produse de un virus. Dar din perspectiva numărului morților sau a efectelor sociale nu se pot compara aceste două: gripa spaniolă s-a aflat în umbra primului război mondial, pe când pandemia de coronavirus de astăzi este în prin plan, și tot globul încearcă oprirea acestuia.

Stați sănătoși,

echipa Brainly!

Alte întrebări interesante