Fizică, întrebare adresată de nimeni818, 8 ani în urmă


Grupați corpurile enumerate în conductoare și izolatoare:
o agrafă metalică de birou, o scobitoare, un pai, o mină de creion
(grafit), o baghetă din sticlă, o coală de hârtie, un vas cu apă distilată,
sare de bucătărie, un vas cu apă de la robinet

Ajutor pls!!! Dau coroană ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de puiuflorindraga
11

Răspuns:Vezi explicatia!!

Explicație:1)Materiale izolatoare:scobitoarea(lemn),bagheta din sticla,hartia,.....vas cu apa distilata,sarea de bucatarie.     2)Materiale conducatoare de electricitate (si implicit si caldura):agrafa metalica,grafit(grafitul ca diamant,izoleaza!)apa de la robinet,.     O zi super-tare!


legislatie: sarea de bucatarie NU e conducator electric, si nici grafitul diamant..
puiuflorindraga: Bine......am facut modificarea!Diamantul este tot un......grafit!Si am mentionat ca nu este un bun conducator de energie si electricitate!Imi pare rau ca am provocat aceasta "disputa"!Imi cer scuze! O zi magnifica!
legislatie: nu e problema, dar nu vreau sa ramana informatii gresite..."diamantul si grafitul sunt tot un carbune" ar fi fost mai inspirat poetic..:)))
puiuflorindraga: Dragul meu.....nu sunt Eminescu.....si acum sunt prea in varsta ca sa mai pot devenii!!!Si.....poate nici nu asi dorii asta!De ce sa mor asa tanar,ca Eminescu!De fapt.....el a fost asasinat!Am glumit,te rog sa ma ierti!Dar ....veselia se spune ca e un excelent medicament!Inca o data imi cer scuze....pt. :controversa!!!Cu tot respectul! Diamantul si si grafitul.....sunt tot un "Carbon"!!
Alte întrebări interesante