h:r-> r, f(x)= x²-4x+m. calculaţi m aparţine lui r, pentru h(x)≥1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
h : R --> R
h(x) = x²-4x + m
h(x) ≥ 1 <=> x²-4x +m ≥ 1 =>
x²-4x+m-1 ≥ 0 => Δ ≤ 0
a = 1 ; b = -4 ; c = m-1 =>
b²-4ac ≤ 0 =>
(-4)²-4·1·(m-1) ≤ 0 =>
16-4m+4 ≤ 0 =>
20 -4m ≤ 0 I:4 =>
5 -m ≤ 0 =>
5 ≤ m =>
m ≥ 5 => m ∈ [5 ; +∞)
marymaria2005666:
Mă puteți ajuta vă rog cu ultima problemă postată de mine acum câteva minute?
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă