Limba română, întrebare adresată de xxwwxx, 9 ani în urmă

hagi tudise trasaturi: fizice si morale

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
40
                                                           Tema

Exemple de trasaturi fizice si morale ale Hagiului din opera literara Hagi Tudose scrisa de autorul de origine romaneasca Barbu Stefanescu :

Trasaturi morale

→ Zgarcenia
→ Viclenia
→ Narcisismul si setea pentru bani

\text{Trasaturile prezentate mai sus reies in urma caracterizarii indirecte} \text{ce rezulta din faptele si gesturile savarsite de acesta} .

⊕ Avea multi bani ,, galbeni '' pe care i-a strans de-a lungul vietii dar nu se indura sa ii cheltuiasca pe alimente sau pentru asi pune la punct casa si evita platirea oricarei taxe si impozitelor obligatorii impuse de lege.

⊕ Pentru ca totusi sa isi indeplineasca cat de cat nevoile nutritionale si sa isi potoleasca foame recurgea la diverse viclenii si marsavii. Intra in mgazazine si cerea sa guste din diverse mancaruri lasand impresia ca doreste sa se decida ce sa achizitioneze si dupa ce termina de gustat din toate spuse ca pretul lor este mult prea piperat si apoi pleca.

Trasaturi fizice

Observatie! In cadrul acestei opere literare ,,Hagi Tudose'' accentul este pus pe trasaturile morale ale Hagiului si pe conturarea caracterului acestuia si sunt prezentate un numar mic de trasaturi legate de portretului sau fizic.

→ Purta pese umeri o scurteica neingrijita si ponosita si murdara de unt de lemn (ulei) de culoare galbena.


Mult noroc!
Alte întrebări interesante