Limba română, întrebare adresată de 20012010rl, 8 ani în urmă

Harap-Alb - un model al devenirii umane.
Eseu nestructurat.


Abcdef231: De câte rânduri?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Abcdef231
3
Harap-Alb-un model al devenirii umane

Spre deosebire de oamenii de azi, Harap-Alb este un legendar personaj(fictiv) care da dovada de modestie, vitejie, bunătate si corectitudine.
Personaj principal al basmului ,, Harap-Alb" scris de Ion Creangă, acesta înfrunta toate greutățile testelor date. Ajutat de numeroși prieteni si ascultând de înțeleptul său cal si Sfânta Duminică, trece cu bine de moartea pe care i-o dorea Spanul.

Lumea din zilele noastre nu mai are respect de sine, nu mai are ascultare de cei înțelepți, de cei vârstnici crezând că știm totul. De cele mai multe ori suntem indiferenți de vorbele bătrânilor sau le luam in ras zicând că nu avem nevoie de ele, că suntem destul de deștepți încât să ne descurcăm si fara. Totodată, respectul pentru oamenii din jurul nostru nu prea mai este acordat, mai ales celor care sunt diferiți sau bolnavi deoarece îi luăm în în ras.
In antiteza cu lumea noastră, in opera Harap-Alb, respectul dat oamenilor extrem de diferiți atât social cat si după înfățișare, exista pe tot parcursul acțiunii. Harap-Alb asculta sfaturile bătrânei Sfinte Duminici si a calului, chiar daca el era prinț , fapt care duce la succese.
In primul rand, acest personaj denotă un caracter pozitiv, fiind mereu curajos si ambițios pentru atingerea țelului.
Alt argument adus este faptul că, deși personaj fictiv, acesta ne învață că dacă nu ascultam de cei care ne vor binele, putem păți multe cele.

Pe baza argumentelor aduse anterior, pot spune că Harap-Alb este si va fi mereu un model al devenirii umane.
Răspuns de xdesign283
0
Harp-Alb este un model al devenirii umane. Datorita ascultarii unei cersatoare a reusit sa fie un model fratilor sai mai mari si uimirea imparatui.Iar a treia provocare a indeplinit-o deoare nu a fost sarac in ajutor si si el la fel a primit ajutor a reusit sa indeplineasca toate cerintele chiar si pe a treia adicando pe inparatul Ros. Exemplul este ca trebuie sa dai mai multa atentie lucrurilor ce ne inconjoara.




Sper ca te-am ajutat!
Bafta!
Alte întrebări interesante