Engleza, întrebare adresată de larisaanastasiei, 9 ani în urmă

Have you spent time studying in another country? We invite you to write an article on your experience in that country; tell us what you studied and what difficulties you faced while you were there. Have you changed as a result of this?


Mulțumesc anticipat !:)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de braianabojinca
1
ai petrecut timp studiind în altă ţară? vă invităm să scrie un articol despre experienţa dumneavoastră în această ţară spune-ne ce ai studiat şi cu ce dificultăţi vă confruntaţi în timp ce ai fost acolo si ce schimbare urmeaza in urma acesteia 


Care a fost motivația ta de a aplica la studii în străinătate?
Mi-am dorit să fac un master care să mă ajute pe viitor și a contat foarte mult faptul că în anul doi de licență am avut ocazia să studiez un semestru la aceasta universitate și mi-a placut. M-am gândit apoi că este o ocazie pe care nu o pot rata, mai ales că am cautat un master pe acest domeniu în România și nu am găsit nimic.
Știm că distanța și dorul de casă ne pot face să stăm pe gânduri când vrem să luăm o astfel de decizie. Cum este sa fii la mii de km distanță de casă?
Este greu sa fii departe de casă și de familie, nu-mi cade bine să știu că ratez evenimente și momente de acasă. În schimb cu ajutorul tehnologiei e mult mai ușor să văd ce fac cei dragi și să particip virtual la toate întâmplările lor. Știu că nu aș fi fost fericită să fiu acasă dacă nu puteam să studiez ceea ce mă pasionează, așa că faptul că fac ceea ce-mi place mă motivează să rezist dorului de acasă.
Ce îți lipsește cel mai mult de acasă și cel mai puțin ?
Sunt ”Cluj made” și îmi lipsește foarte mult viața de Cluj, prietenii, familia pentru că acasă este aici.
Cel mai mult îmi lipsesc părinții și umorul românesc . Apoi, îmi lipsește deschiderea pe care o avem noi românii. Cred că cel mai puțin îmi lipsește Client Service-ul din România. Pentru că de multe ori simt că îi deranjez pe cei din magazine sau din instituțiile publice atunci când interacționez cu ei.
În orice țară găsim lucruri bune dar și lucruri rele. Ce îți place cel mai mult la țara în care studiezi?
Ce îmi place cel mai mult aici este modalitatea profesionistă cu care oamenii tratează lucrurile și oamenii din jurul lor. Îmi place mediul business, felul în care noi interacționăm unii cu alții, faptul că sunt oameni de cuvânt, au făcut tot posibilul să mă integreze în colectiv. Empatizez cu tot ce înseamnă cultura germană și este plăcut să vezi oameni cu aceeași gândire și filosofie ca a ta.
Cu ce diferă sistemul de învățământ în care studiezi acum față de cel românesc?
Cred ca diferența majoră dintre cele două sisteme este dat de faptul că aici, în Germania, profesorii vin din mediul business și au o experiență bogată în domeniu. Da, cărți citim în continuare și studiem partea teoretică, dar am învățat foarte mult din experiența profesorilor și din lucrurile practice pe care se pune accentul. De exemplu, o dată pe semestru mergem la o companie unde putem vedea producția, unde putem întreba orice despre domeniu sau la un târg internațional de profil. Facultatea ne asigura autocar, intrare, prânz, întâlniri cu oamenii de afaceri. Te pregătește cu adevărat pentru mediul de lucru din afara facultății.În România, pe de altă parte, se pune accentul pe teorie, pe exerciții și foarte puțin pe mediul business.
Tu ai făcut alegerea și poți vorbi din experiență: de ce să aplice un elev pentru o oportunitate de studii în străinătate?
Eu vin cu următoarea întrebare : de ce nu ? Într-adevăr este mai greu, mai anevoios, ieși din zona de confort și nu îi mai ai pe cei dragi atât de aproape, dar sunt conștientă că o decizie de genul luată la o vârstă relativ firavă te formeză ca om. Este o experiență care contează enorm pentru dezvoltarea ta ca individ și ca profesionist. Studiile în străinătate nu te ajută doar să obții bagajul informațional necesar (care nu este superior celui pe care-l poți obține în țară), ci poți învăța să comunici într-o limbă străină, îți dezvolți mult mai bine competențele de relaționare, cele sociale și nu în ultimul rând te ajută să te descoperi pe tine.
Care ar fi trei sfaturi importante de care ar fi bine să țină cont colegii tăi mai mici de liceu/de la licență?
Viața de student nu ține numai de diploma pe care o obții la finalul studiilor. De asta este bine să ne gândim și să fim conștienți ca nu numai informațiile primite de la profesori contează la o posibilă angajare, ci și felul în care suntem noi ca persoane, ce alte limbi străine cunoști, cât ești de empatic și deschis. Studiul în străinătate îți oferă posibilitatea să dezvolți toate aceste abilități și de asta este bine să ținem cont de această oportunitate. Însă este important să alegem să plecăm la studii în străinătate pentru că ne dorim asta cu adevărat, altfel ne va fi mult mai greu.  TU MAI AI DOAR SO TRADUCI IN ENGLEZA DACA NU STII ANUNTAMA


Alte întrebări interesante