Hei! ajutati-ma si pe mine la aceste 2 exerciții, va rog!
1. Calculați 2log baza 3 din 4 - 4log baza 3 din 2
2. log baza 3 din (2×+1) - log baza 3 din (2×-1)=-1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
1. 2 din fata logaritmului se trece drept putere a lui 4, la fel si cu 4 de la al doilea logaritm
log_3 4^2 - log_3 2^4
apoi pentru ca ai aceeasi baza le poti uni drept o fractie, si 4^2 = (2^2)^2 = 2^4
log_3 = log_3 1 = 0
2. la fel, unesti cei doi logaritmi si vei avea
6x + 3 = 2x - 1
4x = -4 => x = -1
log_3 4^2 - log_3 2^4
apoi pentru ca ai aceeasi baza le poti uni drept o fractie, si 4^2 = (2^2)^2 = 2^4
log_3 = log_3 1 = 0
2. la fel, unesti cei doi logaritmi si vei avea
6x + 3 = 2x - 1
4x = -4 => x = -1
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Religie,
8 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă