Fizică, întrebare adresată de Lexyprintesa, 8 ani în urmă

Hei,am nevoie de ajutor! : Avem două clepsidre, una care măsoară 3 minute și una cara măsoară 7. Cum facem să măsurăm 11 minute?


Dau coroniță!


legislatie: la ce fizica ai aceasta problema ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SyKillerN
3
Pornești cele 2 clepsidre,dupa ce se termină cea de 3 minute,o întorci.După ce se termină cea de 3 minute iar,oprești clepsidra de 7 minute(o pui în poziție orizontală ca să nu se scurgă).În același timp pornești clepsidra de 3 minute.Când aceasta se termină întorci iar clepsidra de 3 minute și repornești clepsidra de 7 minute în care a mai rămas 1 minut nescurs.După ce se termină aceasta întorci clepsidra de 3 minute în care s-a scurs 1 minut pentru a se mai scurge încă 1 minut și gata.

O problemă complicată dar simplă,mi-a luat ceva să-mi dau seama xD.

legislatie: ai incercat sa aduni intervalele?
SyKillerN: Rezultă exact 11 minute,folosești clepsidra de 3 minute de 2 ori,6 minute în total,păstrezi acel 1 minut din clepsidra de 7 minute,mai folosești clepsidra de 3 minute o dată=9 minute în total,întorci clepsidra de 3 minute și folosești acel 1 minut din clepsidra de 7 minute în timp ce în clepsidra de 3 minute se scurge 1 minut=10 minute până acum și apoi reîntorci clepsidra de 3 minute cu susul în jos pentru a se scurge acel 1 minut= 11.
Lexyprintesa: Mersi mult!
SyKillerN: Cu mare plăcere.
Alte întrebări interesante