Biologie, întrebare adresată de pisypisicutzata, 9 ani în urmă

hei imi spune si mie cineva cateva idei principale despre Ciuful de padure,Huhurez si Cucuvea ???
Plizzz

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alicesoimu
2
Ciuful de padure este o pasăre răpitoare de noapte din familia bufnițelor ,este raspandita in Europa ,ATrăiește în pâlcuri de păduri, câmp deschis, zone mlăștinoase, parcuri, livezi, dumbrăvi. Cuibărește în pâlcurile de păduri folosind cuiburile vechi ale altor păsări: ciori, coțofene sau cele de veveriță, rar pe pământ, la baza trunchiurilor sau în iarba înaltă. Se hrănește cu șoareci în proporție de 90%, păsări mici. Duce viață arboricolă nocturnă. Ziua nu vânează ci stă așezat lângă trunchiul vreunui arbore, în caz de pericol înălțându-se și ridicându-și urechilesia Africa de nord ,are o marime de  aproximativ 36 cm  
Huhurezii sunt pasari  nocturne care fac parte din familia Strigidae. Huhurezul se hrănește ca și bufnita  cu mamifere  mici, în special cu șoareci. Genul Strix cuprinde 21 de specii, printre care se află S. virgata, care este considerată de unii ornitologi ca aparținând genului Ciccaba.
Cucuveaua sau huhurezul de stâncă  viețuiește în mare parte în zonele temperate și calde din Europa  și de noCucuveaua este de fapt o bufnita  de talie mai mică (23–27 cm), cu un penaj cenușiu deschis, având ochii (irisul) de culoare galbenă. Are o coadă scurtă, fiind o pasăre care este activă ziua și noaptea.rdul Africii.Pasărea preferă regiunile de padure  cu luminișuri sau regiunile stâncoase deschise, precum și grădinile cu pomi bătrâni. Are nevoie de scorburi sau găuri pentru cuibărit, locuri cu ascunzișuri și de pândă.
Alte întrebări interesante