Limba română, întrebare adresată de carolinacoroliuc, 8 ani în urmă

Hei va roooog frumos am nevoie de un rezumat al acestei legende
e urgeeeent
si dau coroana celui mai bun raspuns​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kathswife
1

____________

Hefaistos vajaia de nervi și de tristețe. El crease cu atâta măiestrie, tot ce își dorira zeii vreodată, de la arme vestite în toată lumea, la giganti, pe Pandora o ființă care părea atât de vie! Și totuși zeii se uitau cu asa mila la frumoasa Afrodita ca avea sa fie luata de asa un soț de urat.. Dar ce era vina lui ca era urat? Conta ca muncea zilnic pentru orice i se cerea, iar după vorbele sale munca era pereche cu frumusețea. Doua fete aurite nu îl ajutau decât sa mestesugeasca alături de el, își dorea sa se uite la un odor cu drag.

Iar iată ca după multa stăruință din partea zeilor și acceptarea pactului cu Hefaistos, Hera a fost dezlegat din tronul înlănțuit, iar nunta a fost una e fost bucuria lui Hefaistos! Zeii îl priveau acum diferit pe zeul schilod, toate cuvintele sale arătându le ca după urâțenia exterioara se ascundea o persoana plina de sentimente și care își dorea acceptare.

Asa ca Hefaistos a coborât alături de soția sa în fierariile lui, sa și continue ideile strășnice. Muncea toată ziua în Lemnos, Lipari și chiar sub muntele Etna, în vulcanul unde se spuneau legende despre bătrânul Tifon. Și toată ziua zanganea Hefaistos alături de ajutoarele lui arme din aur și argintul. Sa nu uitam de Olimpul unde Zeul focului faurise cu hărnicie sceptrul lui Agamemnon, sculpturi și alte minunății.

______________

Sper ca te am ajutat :)


carolinacoroliuc: MULTUMESC
kathswife: npk:)
Alte întrebări interesante