Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Heii! Vreau si eu o compunere cu titlu' fascinatia anorimpurilor + o poezie cu titlu' varsta.
Va rog. > Cine raspunde.. ii dau coroana > ( doar daca imi place compunerea si poezia) <

Ofer 20 de puncte :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sorinbotezatu77
0
,, Fascinatia Anotimpurilor'' Primavara cand zapada argintie se topest si ghiocei ies afara din zapada si copaci incep sa inmugureasca si soarele rasare . Vara atunci cand caldura este foarte mare si se fac majoritatea fructelor deliceoase si rosiatice in caldura veri. Toamn ja este atunci cand cad frunzele argini si auri si cu vantul ce le sufla cat mai departecu putint . Iarna este cand neaua cea argintie cade cu gratie din cer si are o stralucire aurie si se aseaza cu usurinta pe sol facanduse ca un covor de nea ca copiii sa se poata dea cu sania. Siam incalecat pe o sa si vam spus compunerea asa

eduarnegura: Cuprinsi in imbratisarea vietii, traim o permanenta transformare atat fizica cat si sufleteasca, asemeni pomilor ce isi pierd frunza si apoi si-o reinoiesc modificandu-si treptat structura in decursul anilor. Fizic orice fiinta are un curs prestabilit in mare parte, insa daca facem referire la suflet, acesta trece prin „anotimpuri” fara a urma o ordine exacta, ea fiind stabilita de o serie de repercusiuni ale starii noastre interioare, ce e determinata de existenta noastra fizica.
eduarnegura: Fiecare stare pe care o transcendem sufleteste are printre altele ca scop, prin structurarea trairilor noastre interioare, identificarea propriilor noastre aspiratii, aprofundarea, constientizarea si valorificarea potentialului personal..
eduarnegura: Daca ar fi sa aleg un anotimp al sufletului meu..nu m-as putea decide…..fiecare isi are importanta lui si doar prin prisma fiecarei stari sufletesti pot sa-mi inteleg si aprofundez trairile interioare, sa descopar si sa-mi largesc universul meu interior…..
eduarnegura: Si as încheia prin aforismul lui Mihai Cucereavii,,Viaţa omului ca anotimpurile anului. Fiecare perioadă cu frumuseţea şi farmecul ei.,,
Răspuns de eduarnegura
0
Vărsta-am puteau numi rotile de cîrmă ale navigatorului...poiezia nu are vărstă,dar are un dram de nebunie...
Tînără,în pofida venerabilei vîrste
Daruita cu farmec și buna stiinta
Cultivat,inventiva,originala,talentata,spontana si provocatoare
Virsta cea mai minunata
Virsta cea mai zbuciuata
o vei gasi in vremuri tirzii
poate demult uitata.
Alte întrebări interesante