Geografie, întrebare adresată de biancaana21378389409, 8 ani în urmă

Help................DAU COROANA SI MULTE PUNCTE PT CLASA A-V-A MAINE VA FII ULTIMA ZII DE GEOGRAFIE SI IMI PUNA NOTA VA ROG Realizati un text scurt, referitor la răspandirea vietuitoarelor, utilizând termenii:padure de conifere,padure de foioase,ger,ierburi inalte ,strut,apa,clima.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iGeo
1

Răspuns:

Pe Terra, vietuitoarele sunt repartizate diferit in functie de anumiti factori fizico-geografici (clima, relief, ape) sau in functie de activitatile omenesti. In partea de est a Romaniei se resimt influente climatice est-continentale (de ariditate) caracterizate prin geruri iarna si prin temperaturi ridicate vara.

Alte zone importante de vegetatie sunt padurile de foioase formate din diferite specii de arbori - fag, stejar, ulm, frasin. Acestea se intalnesc in America de Nord, Europa, Asia, partea de nord a Africii. Padurile de conifere ocupa suprafete foarte mari in special in partea de nord a Americii, Europei si Asiei. Australia este cel mai mic continent si vegetatia specifica este influentata puternic de clima dar si de actitivtatile omenesti. Animalele intalnite sunt cangurul si strutul.

O zona de vegetatie spectaculoasa este intalnita in Africa - savana care este formata din ierburi inalte si mici palcuri de arbori "cu palarie" (acacia), care adaposteste o multime de animale: lei, zebre, girafe, gheparzi.

Alte întrebări interesante