Limba română, întrebare adresată de andreealexandr1, 8 ani în urmă

Help!! Un interviu cu un membru al familiei despre traditii si obiceiuri. Minim 11 replici. multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
13
-Bună, dragă bunică! Doresc să te întreb cum s-au păstrat tradițiile  și obiceiurile în familia noastră de-a lungul timpului?
-Dragul meu, tradițiile și obiceiurile familiei s-au păstrat cu strictețe de-a lungul anilor și părinții, bunicii, străbunicii și toate neamurile îndepărtate le-au oferit o mare importanță, mai ales în preajma sărbătorilor mari creștine.
-Înțeleg! Care sunt cele mai importante pentru tine, bunico?
-Pentru mine, cele mai importante sunt cele din preajma sărbătorilor. De exemplu de Crăciun când mergeți să colindați, când împodobim bradul, când pregătim bucate bune și masa de Crăciun este întotdeauna bogată și la fel și cea de Anul Nou.
-Da, acestea sunt și preferatele mele! Dar cele de Paște care sunt?
-
Cel mai important moment este în sâmbăta dinaintea zilei de Paște, când ne îmbrăcăm frumos și mergem la biserică, unde la miezul nopții primim lumină. Avem în fiecare an grijă să ajungă lumânările aprinse acasă, pentru a aduce lumină și în casa noastră. 
-Îmi place mult această sărbătoare! Când sunt vopsite ouăle de Paște?
-
Ouăle de Paște sunt vopsite în Joia Mare, pentru că se spune că nu se vor strica tot anul. Altă tradiție care s-a păstrat în familia noastră este spălarea pe față dimineața, dintr-o cană cu apă în care sunt adăugate un ou roșu și flori de cireș, care simbolizează frumusețea și sănătatea.
-Foarte interesant! Alte tradiții mai cunoști, bunico?
-
Desigur! Ciocnitul ouălor în prima zi de Paște și până la Înălțarea Domnului.
-Dar tradiții de când erai în tinerețe?
-
Foarte multe erau și în acea vreme. Când eram fată tânără, îmi puneam un fir de busuioc sub pernă să-mi visez ursitul în ajun de Bobotează. Încă se mai păstrează și în familia noastră.
-Nu știam de asta! Mulțumesc, bunico! Toate vorbele tale mă vor ajuta să îmi finalizez tema! 
Alte întrebări interesante