help va rog
exercitiul e atasat
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Răspuns de
1
Răspuns:
√(1-√3)² + √(√3-2)² = 1
Explicație pas cu pas:
√(1-√3)² + √(√3-2)² = I1-√3I + I√3-2I
Pentru a scoate din modul o diferență, trebuie să comparăm cele două numere; dacă diferența este negativă, la scoaterea din modul se schimbă semnul.
Comparăm pe 1 cu √3 prin ridicare la pătrat:
1² = 1
(√3)² = 3
1 < 3 ⇒ 1 < √3 ⇒ I1-√3I = √3 - 1 (se schimbă semnul)
Comparăm pe √3 cu 2 prin ridicare la pătrat:
(√3)² = 3
2² = 4
3 < 4 ⇒ √3 < 2 ⇒ I√3-2I = 2 - √3 (se schimbă semnul)
Acum efectuăm calculele:
I1-√3I + I√3-2I =
= √3 - 1 + 2 - √3
= 1
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Studii sociale,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă