Biologie, întrebare adresată de sorbaloadelina12, 8 ani în urmă

Hey...buna
As dori ca cineva sa ma ajute va rog
Importanta rechinului albastru in natura si in viata omului.
Va rog eu mult ajutatima.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de galbenalexandra
5

Răspuns:

Rechinii nu atacă intenționat oamenii. Nu vor să îi mănânce, fiindcă nu fac parte din dieta lor naturală. Ceea ce se întâmplă este că, uneori, pot confunda oamenii cu prada și asta generează confuzii. Chiar și așa, 97% dintre rechini sunt inofensivi pentru noi și doar 3% fac parte din categoria celor care vânează vietăți marine mari și ar putea ataca omul. Multe atacuri sunt provocate, când oamenii fie hărțuiesc rechinii în apă sau chiar pe uscat, fie pescuiesc în zona lor, fie încearcă să îi hrănească.

Rechinii sunt creaturi curioase. Din punctul lor de vedere, atunci când vor să exploreze vreo focă, țestoasă sau pisică de mare o fac printr-o mușcătură. Și abia apoi realizează că ups, nu vreau să am treabă cu asta și o taie rapid.Rechinii există de 400 de milioane de ani și contribuie la menținerea echilibrului ecosistemului din oceane. Rechinii sunt prădători alfa ai oceanului (din vârful lanțului trofic). Sunt vânați doar de balenele ucigașe (Orcinus orca) și, desigur, de oameni. Așa cum leul e descris ca regele junglei, rechinul este regele oceanelor — există peste 500 de specii în toate oceanele, la adâncimi sub 3000 de metri.

Rechinii reglează ecosistemul marin prin controlul asupra celorlalte specii și sunt un barometru al sănătății oceanelor. Rechinii înlătură indivizii slabi, răniți sau leșurile.Realitatea este că rechinii au supraviețuit celor cinci extincții în masă din istorie. Orice specie care a rezistat atât este extrem de importantă. E trist că oamenii sunt cei care distrug ceea ce natura a păstrat atâtea milioane de ani și împing specia în pragul extincției. Rechinii sunt inginerii ecosistemului marin. Echilibrează speciile de sub ei, sunt regii oceanului. În situația asta, dacă ucizi regele, omori și regatul.


galbenalexandra: sper ca te am ajutat! este mai lung textul dar are tot ce vrei în el
sorbaloadelina12: Multumesc tuturor pentru ajutor!!!
Răspuns de evelinacriss20
1

Răspuns:

Rechinul albastru trăiește în Marea Mediterană și în Oceanul Atlantic.

•este un rechin slăbuț cu un bot lung conic cu ochi mari •partea superioară a corpului său este albastru, cu umbrire mai ușor de-a lungul laturilor sale și inferioară albă

•durata de viață: 20de ani

•este carnivor

•are o lungime de peste 3metri

•rechinul albastru populează apele oceanului rece din întreaga lume, în măsura în sud, în Chile, în regiunile temperate, acestea pot fi găsite în larg, dar în apele tropicale ei trebuie să înoate mai adânc pentru a căuta o temperatură confortabilă

Rechinul albastru este animal de pradă carnivor care se hrănește în principal pe calmar, alte cefalopode și pești. El a fost cunoscut de a mânca alți rechini, cetacee (balene și marsuini), și păsări marine.

Alte întrebări interesante