Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de valentina8642, 8 ani în urmă

Hey !
Cei care sunteți în clasa a 8 -a vă rog să-mi da-ți o structura.a pt exercițiul 9 de la examen .Adică cum să formulez cât mai corect enunțul în care sa precizez cu ce operă asociez

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeavirlan
9

Răspuns:

poți începe astfel:

am asociat textul literar...... de .... cu textul/romanul/poezia etc ....( titlul poveștii)de (autorul).... o asemănare care se poate stabili la nivelul celor două texte este.... (pui asemănarea) . o deosebire că te se poate stabili la nivelul celor două texte ....( pui deosebirea)

Explicație:

sper că te-am ajutat! daca ai neclarități mă poți întreba


valentina8642: pot începe și așa ,,Asociez textul.....de....cu textul...
valentina8642: ???
andreeavirlan: da,poti incep sa asa
andreeavirlan: poți începe și "am ales sa asocieze textul....."
andreeavirlan: si iti multumesc pentru coroana!
valentina8642: Cu drag
valentina8642: și mersi mult
valentina8642: Pe tine așa te-a învățat profesoara ta de română să faci?
ioana0118: Bunaa! Nu stiu la Andreea, însă la mine doamna profesoara ne-a sfătuit sa începem chiar cum este și in enunț adică “Fragmentul extras din (.......) de (.....) poate fi asociat cu textul (....) de (.....), ambele evocând/ având ca tema etc. (...)” pentru a ne fi mai usor. Deci cred ca și pe Andreea la fel a învățat-o.
ioana0118: Nu trebuie sa te complici prea mult. E de ajuns sa ai un limbaj adecvat, sa folosesti cuvinte standard și sa respecți cerința. Scrii prima data legătura dintre cele doua, apoi in alte doua paragrafe nu foarte lungi povestești pe scurt in ce consta acea legătura in fiecare text.
Alte întrebări interesante