Limba română, întrebare adresată de Sanki, 9 ani în urmă

hey , imi spuneti si mie argumentare la gen epic a untei opere literare din volumul Hanul Ancutei?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Hanul Ancutei a aparut in 1928 si este un volum de 9 povestiri care poate fi considerata cea mai stralucita creatie lirica epica. Frumusetea deosebita a limbii si vraja stilului in dezvaluirea sentimentelor, tainelor sufletesti, cadrul de legenda sunt elemente care dau viata povestii. Cele 9 povestiri sunt intamplari relatate in Hanul Ancutei de catre taranii moldoveni ce poposeau aici pentru odihna si distractie. Intamplarile se petrec in timp mitic, romanesc, dar nu intr-o anumita opera sociala.

Hanul este situat pe malul Moldovei, la o rascruce de drumuri si de destine, in afara orasului. Actiunea se petrece pe la jumatatea secolului XIX. Pe aici treceau mai multi calatori, cu carutele,si poposeau la hanul Ancutei pentru a se odihni, pentru a manca si mai ales pentru a-si povesti viata plina de peripetii,in jurul focului. Dorinta arzatoare de comunicare este un element unificator.
Deasemenea in povestirea cadru sunt povestite noua intamplari, de catre diversi calatori.

Hanul este vazut ca o cetate,este umanizat, personificat si reactioneaza la miezul noptii,cand da tarcoale Satana. Hanul este mitic, fabulos; el apartine legendei.
Alte întrebări interesante