Limba română, întrebare adresată de lor3bombonika4, 9 ani în urmă

Hey ! Imi trebuie urgent o compunere din continutul careia sa reiasa  sensul proverbului : Buturuga mica rastoarna carul mare (Mai exact o intamplare din care sa reiasa)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihalceaalice
1
 După ideea “Nu contează înălțimea, ci contează istețimea” imaginați-vă o poveste despre o persoană foarte mică de statură dar care a reușit să întreacă o altă persoană foarte înaltă. Poate la o competiție sportivă ceva, unde toată lumea se aștepta ca persoana înaltă să câștige din prima 

Răspuns de elizarogoveanu
4
Pai....hai sa vedem..

Sa zicem ca buturuga mica este un elev iar carul mare este un test/examen/teza pe care copilul trebuie sa-l treaca. 
Intr-o dimineata dragul nostru elev se trezeste cu gandul ca el va trece examenele de capacitate si totul va fi bine. Ajuns la scoala isi da seama ca totusi parca nu a invatat destul si este posibil sa nu treaca. Incep sa il cuprinda emotiile, ii transpira palmele, incepe sa se descurajeze. Ajuns in fata foii de examen il trec fiorii si incepe sa scrie.
La sfarsit se verifica si isi da seama ca a facut corect.
Peste cateva zile sosesc rezultatele examenului, iar el emotionat crezand ca va lua o nota buna sau cel putin una de trecere incepe sa lacrimeze putin cate putin. Doamna profesoara rosteste rezultatu afland ca a luat un punctaj de trecere. La cuprins fericirea. Un zambet larg a rasarit pe fata lui cea uda de lacrimi. 
Profesoara il felicita spunandu-i ,,Buturuga mica rastoarna carul mare''.

elizarogoveanu: apropo, este posibil sa intampini cateva greseli si daca ai observat nu am pus inceput cuprins si incheere dar sper ca ai sa te descurci si ca aceasta compunere este pe placul tau.
Alte întrebări interesante