Limba română, întrebare adresată de SamurayHelp, 8 ani în urmă

Hey, salut! Am nevoi de un eseu cu tema: "Republica Moldova, este Europa!" Puteți folosi informații despre Uniunea Europeană şi păreri proprii! Ofer 100 de puncte şi coroana pentru un răspuns excelent! (eseul minimu 15 rânduri!)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cameliuta3
5

Răspuns:

Guvernul Republicii Moldova și-a demonstrat angajamentul de a continua cooperarea strânsă cu UE și de a pune în aplicare acordurile existente.

Guvernul Republicii Moldova consideră că este în interesul național al țării noastre de a ne apropia de Uniunea Europeană.

Relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană au fost lansate odată cu semnarea la 28 noiembrie 1994  (APC), care a intrat în vigoare la 1 iulie 1998 pentru o perioadă iniţială de 10 ani cu posibilitatea prelungirii tacite.

Documentul stabileşte cadrul juridic al relaţiilor actuale între Moldova şi UE în domeniul politic, comercial, economic, juridic, cultural-ştiinţific şi are ca obiective susţinerea Moldovei pentru: consolidarea democraţiei şi statului de drept cu respectarea drepturilor omului şi a minorităţilor prin asigurarea cadrului corespunzător al dialogului politic,dezvoltarea durabilă a economiei şi finalizarea procesului de tranziţie spre economia de piaţă prin promovarea schimburilor comerciale, investiţiilor şi relaţiilor economice armonioasa...Este prevăzută o cooperare mai strânsă şi în alte domenii, precum cel al energiei. O precondiţie importantă pentru încheierea Acordului de Asociere este progresul vădit în domeniul democraţiei, statului de drept şi drepturilor omului.

Alte întrebări interesante