Limba română, întrebare adresată de melamelanya, 8 ani în urmă

Hey !


● Vă rog ajutațimă cu o compunere,
despre cineva Faimos( celebră )
din Franța.





Vă rog mult de tot ajutațimă cu Compunerea !


VĂ ROG AJUTAȚIMĂ ÎMI TREBUIE REZOLVAREA URGENT !!!
DAU COROANĂ ȘI FOLLOW !!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
0

Răspuns:

CATEVA IDEI...SI MAI CAUTI TU...

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel este considerată una dintre cele mai mari creatoare de modă.Coco Chanel s-a născut într-o familie săracă. Tatăl ei, vânzător ambulant de țesături, se numea Albert Chanel, iar mama sa croitoreasă, Jeanne Devolle.

Coco Chanel a creat haine mai simple si mai usor de purtat si le-a incurajat pe femei sa-si doreasca sa fie egale cu barbatii, pornind chiar de la vestimentatie.

„Coco' Chanel s-a nascut pe 19 august 1883.  S-a născut într-o familie modestă, a rămas orfană, a invatat la şcoala maicilor romano-catolice, a cântat în cabaret (unde şi-a ales şi prenumele ”Coco”).

Cele mai semnificative piese care ii definesc stilul sunt: jachetele fara guler, esarfele fluide, rochiile cu bretele, amestecul de bijuterii pretioase si gablonturi, pantalonii, bluzele cu dungi, costumele de inspiratie masculina.

A strălucit în lumea modei, parfumurilor şi bijuteriilor.

Explicație:

Răspuns de kirakevelina
0

Răspuns:

Juliette Gréco, artista care a încântat cu vocea sa inconfundabilă generații întregi, a murit miercuri la vârsta de 93 de ani. A fost una dintre cele mai apreciate cântărețe franceze și a preluat statutul de mare doamnă a cântecului francez de la Edith Piaf. Cântăreața se retrăsese din viața publică după ce în 2016 suferise un accident vascular cerebral. În 1949 a cântat pe scena cabaretului „Le boeuf sur le toit”, unde interpreta texte de Boris Vian, Jean-Paul Sartre sau Jacques Prevert. Rapid, ea a câștigat simpatia și aprecierea francezilor cu vocea ei caldă și melodiile ritmateInterpreta Juliette Greco s-a născut la 7 februarie 1927, la Montpellier, în Franţa.

Perioada de şcoală şi-a petrecut-o într-o severă instituţie religioasă. În 1933, s-a mutat la Paris, unde s-a dedicat cu pasiune dansului, iar ulterior a intrat la Opera din Paris. În această perioadă, mama sa a devenit membru activ al Rezistenţei, fiind arestată de Gestapo în 1943. Sora sa, Charlotte, şi mama lor au fost deportate, însă Juliette, grație vârstei, a scăpat.

După război, Juliette s-a lansat în muzică, numeroşi poeţi scriindu-i textele. A impus un stil lejer şi intens şi, în acelaşi timp, grav şi senzual. În ciuda succesului imediat, ea nu a fost cunoscută marelui public.În 1951, a înregistrat primul album - emblematic al carierei sale - cu titlul „Je suis comme je suis”, semnat de Jaques Prevert şi Joseph Kosma. Înainte de a se urca pe scenele franceze, în 1952, ea a mers în Brazilia şi Statele Unite, unde a avut un real succes.În perioada anilor '70, marea majoritate a pieselor pe care le-a scos, au fost semnate de Gerard Jouannest, care a devenit pianistul privilegiat. A continuat să cânte pe versurile poeţilor Pierre Seghers - „Les voyous” (1975), sau Henri Gougaud - „Le Merle blanc” (1975), rămânând totuşi fidelă autorilor favoriţi precum Gainsbourg - „Le 6-eme sens” (1975) şi Brel - „J'arrive” (1970).A fost una dintre cele mai apreciate cântărețe franceze.

Alte întrebări interesante