Limba română, întrebare adresată de AmaliaMarie, 8 ani în urmă

Hooray..am de facut o compunere de cel putin 2 pagini cu titlul "o intamplare din viata mea"..Poate fi si fictiune/mai fancy. Nu imi trece nimic princ cap..Poate cineva sa ma ajute? Multumesc :3

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luminix
1

Vara în casa bunicilor este minunat. Este unul dintre motivele care mă fac să aștept cu nerăbdare vacanța mare.

Azi, prima zi aici, m-am trezit mai dimineață decât de obicei pentru că ploaia îmi bătea puternic în geam. Degete pricepute parcă atingeau într-un ritm nebun, din ce în ce mai rapid, acoperișul.

M-am apropiat de geam pentru a privi cu atenție spectacolul ploii.

Am avut ocazia să privesc cu alți ochi ploaia: parcă mângăia fiecare frunză a pomilor din curte, iar firele de iarbă se lăsau plecate de greutatea picăturilor. Florile erau înviorate și, printre picăturile reci de ploaie, priveau pline de speranță spre cer pentru a zări o rază de soare. 

Departe, pe deal, vedeam din casa bunicilor, o perdea de negură - acolo ploua ca și aici.

Dintr-o dată am auzit un scheunat: era Blanca, puiul de cățel al vecinilor. Mi-am pus în fugă pelerina de ploaie a bunicului și am tulit-o afară. Sub gardul dintre cele două curți cățelușa a-ncercat să-și găsească adăpost, dar noroiul nu a ajutat-o ci, dimpotriva, a afundat-o și mai tare în el. Am tras-o afară și am adus-o în casă, pe furiș. După un duș fierbinte, în prosop, ne uitam amândoi la ploaia care nu mai contenea. Era fericită, se simțea în siguranță.

Urmăream fascinați jocul picăturilor de ploaie care desenau cercuri concentrice unindu-se cu celelalte cercuri, desenate de căderea altor picături de ploaie.

Cred că priveam ploaia de peste o oră când, bătaia bunicii în ușa dormitorului, m-a făcut să îmi mut privirea.

Iubesc chitara și, adeseori, compun, dar nu m-am gândit vreodată că ploaia va fi muza mea - deja am căteva versuri în minte și sunt strâns legate de o zi ploioasă și o cățelușă curajoasă


AmaliaMarie: ..nu prea merge pt o compunere de clasa a 9-a..
AmaliaMarie: Dar merci oricum, apreciez
Luminix: Îmi pare rău, pe viitor specifică toate informațiile necesare pentru a primi un răspuns valid.
Alte întrebări interesante