Ed. muzicală, întrebare adresată de gabrielbaetelu8, 8 ani în urmă

I
1.Ce reprezinta scarile modale?
2. ce sunete muzicale formeaza semitonuri?
3.ce diferenta exista intre modurile majore si cele minore?
4.enumerati sunetele modului EOLIAN.

II
Prezentati in 50 de cuvinte diferentele si asemanarile gamelor Do Major, Fa Major si Sol Major.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariamacaveiu
0

Răspuns:

Explicație:

Scările muzicale extrase din cântecele noastre populare și se numesc moduri populare. Modul este un sistem de relații sonore specifice muzicii populare a cărui scară muzicală cuprinde 7 sunete.

Dacă în tonalitate centrul de atracție se numește tonica, în mod acesta se numește finală. Practic modurile populare sunt ca niște game doar ca nu au alterații. Exista 7 moduri , cate unul pentru fiecare sunet (notă) . Modul de do sau ionian , modul de re sau dorian , modul de mi sau frigian, modul de fa sau lidian, modul de sol sau mixolidian, modul de la sau eolian și modul.de si sau loco ian.

Semitonurile sunt treptele Mi - Fa  ; Si - Do.

Când se face referire la muzică, acordurile majore și minore sunt împărțite nu numai prin sunet, ci și prin ceva cunoscut ca al treilea. Al treilea definește poziția scalei, sau a coardei, în funcție de locația acesteia. Atunci când se compară cele două sunete, acordurile majore sunt de obicei auzite ca luminoase, sau adesea vesele. Acordurile minore sunt auzite ca un sunet mai întunecat, mai somnoros.

În utilizarea modernă, modul eolian este al șaselea mod al scării majore și are următoarea formulă:

1, 2, ♭3, 4, 5, ♭6, ♭7, 8

Modul eolian este al șaselea mod al scării majore, adică se formează începând cu gradul șase (submediant ) a scării majore. De exemplu, dacă modul eolian este utilizat în tonul său de note albe pe baza lui A, aceasta ar fi o triada minoră A, care ar fi submediantul în cheia relativă majoră a Do major.

La II nu stiu

Alte întrebări interesante