• I. Calculați: 1) (1 - i)(1 + 2i) – (3 + 4i)(2 – i);
Ajutați ma va rog cu acest exercițiu
albatran:
sal vezmai pune-o o dat per aia cu 1(1+2i) +1/(1-2i) ca ai scis-o gresit
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
(1 - i)(1+2i) - (3+4i)(2-i) = 1·1 + 1·2i - i·1 - 2i · i - (3·2 - 3·i + 2·4i - 4i · i) = 1 + 2i - i - 2i² - (6 - 3i + 8i - 4i²) = 1 + 2i - i -2·(-1) - (5i + 6 -4·(-1) ) = 1 + 2i - i + 2 - (5i + 6 + 4) = i + 3 - 5i - 10 = -4i - 7
Răspuns de
0
Răspuns:
=-7-4i
Explicație pas cu pas:
inmultesti membru cu membru si tii cont ca i²=-1
(1 - i)(1 + 2i) – (3 + 4i)(2 – i)=
1+2i-i+2-(6+8i-3i+4)=3+i-(10+5i)=-7-4i
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă