Fizică, întrebare adresată de lazarbetty, 9 ani în urmă

I. Completati spatiile punctate din urmatorul text:

a) Fenomenul de patrundere a ...............................unui corp printre moleculele altui corp se numeste ........................ iar miscarea lor dezordonata si continua poarta numele de ........................................... si ........................cu cresterea temperaturii.
b) Energia interna a unui corp se modifica atunci cand corpul primeste sau cedeaza ......................... sau cand asupra corpului se exercita forte care efectueaza ...................................
c) Printr-o tija metalica aflata, la unul din capete, in contact cu un corp cald, propagarea caldurii se face prin ...........................; in apa aflata intr-un vas care se incalzeste, caldura se transmite prin ........................ iar radiatiile termice sunt emise de orice corp ...................... Lichidele si gazele sunt, in general, ...........................
termice.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
25
a)Fenomenul de patrundere a "moleculelor "unui corp printre moleculele altui corp se numeste "difuzie" iar miscarea lor dezordonata si continua poarta numele de "miscare moleculara" si "creste odata "cu cresterea temperaturii.
b)Energia interna a unui corp se modifica atunci cand corpul primeste sau cedeaza "caldura"sau cand asupra corpului se exercita forte care efectueaza "lucru mecanic".
c)Printr-o tija metalica aflata, la unul din capete, in contact cu un corp cald, propagarea caldurii se face prin "conductie";in apa aflata intr-un vas care se incalzeste, caldura se transmite prin "convectie"iar radiatiile termice sunt emise de orice corp "aflat in stare condensata".Lichidele si gazele sunt, in general,"izolatoare" termice.
Alte întrebări interesante