Limba română, întrebare adresată de sebifn2009, 8 ani în urmă

Ideile principale ale textului dat: „Doi copii mici stăteau lângă foc într-o noapte friguroasă de iarnă. Dintr-odată au auzit o bătaie ușoară în ușă și au fugit să deschidă.
Acolo, în frig și întuneric, stătea un alt copil fără pantofi, îmbrăcat în haine subțiri și ponosite. Tremurând de frig, copilul le-a cerut celor doi să intre să se încălzească și el.
„Da, intră!” au strigat amândoi copiii; „îți vom da locul nostru lângă foc. Intră!”
L-au îndrumat pe micuțul străin lângă foc și și-au împărțit cina cu el, dându-i și patul lor, urmând ca ei să doarmă pe o bancă tare.
Peste noapte, cei doi au fost treziți de o muzică dulce, ce încânta urechile și, privind afară, au văzut o ceată de copii în haine strălucitoare ce se apropiau de casa lor. Cântau la harpe aurite, iar aerul era încărcat de melodie.
Deodată, copilul străin s-a ridicat înaintea lor, fără să îi mai fie frig, fără să mai arate sărăcăcios, scaldat de o lumină argintie.
Atunci, vocea lui blândă a spus: „Mi-a fost frig și M-ați primit înăuntru. Mi-a fost foame și M-ați hrănit. Am fost obosit și Mi-ați dat patul vostru. Eu sunt Iisus, copilul, ce pribegesc prin lume pentru a aduce pacea și bucuria tuturor copiilor buni. Așa cum voi Mi-ați dăruit Mie, fie ca și acest copac să vă dea fructe bogate în fiecare an”.
Spunând acestea, El a rupt o crenguță din bradul ce creștea lângă ușă, apoi a plantat-o în pământ și a dispărut. Crenguța însă a crescut și s-a făcut copac mare, ce în fiecare an dădea fructe mari, aurii, pentru cei doi copii buni.”
Va rog ajutati-ma!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioanadutu666
2

Răspuns:

  1. cât stăteau cei 2 copii lângă foc a auzit o bătaie ușoară în ușă
  2. În frig și în întuneric atatea un copil care lea cerut sa se încălzească și el
  3. cei 2 copii la primit pe micuțul strain si au împărțit si cina cu el si ia dat si patul lor
  4. cei doi au fost treziți de niște copii care cântau la harpe
  5. copilul strain ia mulțumim celor 2 doi ca la primit in casă ca a împărți cina cu el si lea dat patul lui si lea zis ca e Isus
  6. Isus a rupt o crenguta din bradul de lângă casa si acea crenguta a crescut si in fiecare an dădea fructe mare pentru cop

ioanadutu666: coroana plz
Alte întrebări interesante