Limba română, întrebare adresată de toto12345, 8 ani în urmă

IDEILE PRINCIPALE DE LA CARTEA UNDE FUGIM DE- ACASA DE MARIN SORESCU

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
60

Autorul ne invita impreuna cu cei doi copii ai sai, Mirela si Radu, intr-o calatorie fantastica in jurul lumii.

Pe parcursul acestei calatorii Marin Sorescu descrie de la cele mai banale activitati intreprinse pana la cele mai fantastice expeditii realizate:

La inceput  este prezentata o activitate de desen pe asfalt. Urmeaza o vizita la circ si apoi la Zoo. Urmatoarea stationare are loc la un meci de fotbal.

In continuare mergem in vizita la mare, apoi in inaltul muntilor si in din nou coboram in  Delta Dunarii . Autorul coboara in calatoria sa pana in adancul pamantului, vizitand pesteri intunecoase apoi urca cu balonul pana pe luna.Urmeaza o calatorie la Polul Nord, si din nou o incursiune in lumea basmelor unde facem cunostinta cu personaje fantastice precum Fat Frumos, balauri, Zana Zanelor, zmeul fioros, gaste vrajite si calul fermecat.

Urmeaza o calatorie in lumea cifrleor, invatam sa numaram ascultand povestea fiecarui numar, mergem apoi la piata unde ne tocmim cu precupetii si mai apoi ne afundam in adancul marii alaturi de pesti, alge, caluti de mare, scoici.

Autorul ne indeamna la o experienta inedita aceea de a deveni bunicii  nostri pentru o zi. Apoi urmeaza imbarcarea pe o corabie din  sugativa si plecarea spre Polul Sud. Pe drum ne intalnim cu piratii, trecem pe langa Sahara si nimerim din greseala tot la Polul Nord.

Mergem sa admiram caderea frunzelor toamna si inceperea scolii.

La finalul cartii autorul considera ca am exploatat in intregime lumea copilariei,  ca putem trece la etapa adolescentei fumand o tigara daca dorim.




toto12345: multumesc mult pentru raspunsul complet !
Utilizator anonim: cu drag !
Alte întrebări interesante