Limba română, întrebare adresată de mellisat, 8 ani în urmă

Ideile si semnificatiile textului “Lacul” de mihai eminescu in 15 randuri!!! Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de annabel0potterhead
9

  Poezia ''Lacul'' de M.Eminescu apartine genului liric, in care ideile,sentimentele si atitudinile autorului sunt transmise in mod direct, cu ajutorul vocii eului liric.

  Sentimentele de iubire dar si de tristete si regret sunt transmise in mod direct,,In zadar suspin si sufar,,.Marca a subiectivitatii este vocea eului liric care poate fi observata prin prezenta verbelor pronumelor la persoana 1,,Si eu trec de-a lung de maluri''.

  Ideile si sentimentele sunt transmise cu ajutorul unui limbaj expresiv,in care predomina sensurile figurate ale cuvintelor ,exista numeroase figuri de stil si imagini artistice,Cadrul natura este descris cu ajutorul epitetelor cromatice:,,Lacul codrilor albastru'' nuferi galbeni comuniunea dintre om si natura este sugerata cu ajutorul epitetelor personificatoare,,glas de ape''.Predomina imagini vizuale si dinamice,,Sub lumina blandei lune''.Sa sarim in luntrea mica.Modalitatea predominanta de expunere este expunerea.Sunt descrise elementele cadrului natural in care se va desfasura intalnirea si proiectia imaginara a intalnirii.Forma operei literare este specifica ,versuri grupate in strofe de tip catren cu rima incrucisata imperfecta si masura de opt silabe.

 

Răspuns de mobileredmi020
5

Răspuns:

Lacul” este o creatie lirica de dragoste si de natura, o idila cu elemente de pastel in care se imbina sentimentul dragostei pentru fiinta iubita cu adoratia fata de frumusetile naturii.

Semnificatia textului:

Titlul exprimat printr-un substantiv comun articulat, numeste locul de visare si de intalnire pentru cei doi indragostiti.

Alte întrebări interesante