Ed. tehnologică, întrebare adresată de tripacarina08, 8 ani în urmă

identifica beneficiile si dezavantajele insecticidilor si erbicidilor????

VA ROOOG!!!!!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
2

Răspuns:

Agricultura convențională folosește insecticide si erbicide pentru a proteja plantele și de îngrășăminte pentru a le stimula creșterea și fertilitatea. În agricultura ecologică, acestea sunt puternic restricționate.

Acestea sunt substanțe folosite pentru protecția plantelor împotriva dăunătorilor. Ele cuprind, printre altele, erbicide pentru stârpirea buruienilor, fungicide împotriva bolilor și insecticide pentru omorârea gângăniilor. Din păcate, aceste substanțe nu ne scapă doar de problemele nedorite, ci pot fi dăunătoare pentru sănătatea noastră și pentru mediu.

Pesticidele sunt substanțe care mai întâi atrag dăunătorii și apoi îi distrug. Ele protejează plantele de influențele dăunătoare, cum ar fi buruienile, ciupercile sau insectele. Această categorie include: erbicide, insecticide, fungicide, regulatori de creștere, bactericide, repelenți, antimicrobieni și altele. Acești agenți chimici sau biologici resping, incapacitează sau ucid dăunătorii.

Printre dezavantaje amintim si  toxicitatea pentru oameni și animale. Expunerea la acestea a organismului uman se face cel mai des prin consumul de alimente și apă infestate, dar pericol major există și pentru cei care aplică insecticide sau erbicide. Ele pot ajunge in organismul uman prin inhalare, ingerare sau prin contact direct, la nivelul pielii.

De asemenea ele sunt responsabile și pentru contaminarea atmosferei și distrugerea stratului de ozon.

Explicație:

Răspuns de iordakeconstantin
0

Beneficii:

Insecticidele și erbicidele sunt folosite pentru a ține dăunătorii, respectiv plantele perene sub control. Ele pot determina o creștere a cantității recoltate, dată fiind lipsa de insecte dăunătoare, precum gândacul de Colorado, omizi și fluturași, cât și lipsa de plante ce ar putea concura cu planta cultivată.

Dezavantaje:

Stropirea cu insecticide și erbicidele poluează solul, cât și atmosfera. Ele au un efect negativ asupra sănătății omului deoarece se folosesc substanțe chimice. Ele pot modifica calitatea produsului finit, făcând mai mult rău decât bine. Aceasta de asemenea rămân în sol pentru multi ani, absorbindu-se in plantă câte puțin în fiecare an.

Alte întrebări interesante