Limba română, întrebare adresată de razvan8768, 8 ani în urmă

Identifică în prima strofă două personificări și explică semnificația Vasile Alecsandri Concertul în Luncă​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
49

Două personificări comentate.

╔════════♡

Bună! 

╚════════♡

╔════════♡

Răspuns: 

╚════════♡

  • STROFA:

" În poiana tăinuită, unde zbor luciri de lună,

Floarea oaspeților luncii cu grăbire se adună,

Ca s-asculte-o cântăreață revenită-n primăvară

Din străinătatea neagră, unde-i viața mult amară. "

  • COMENTARIU:

  Personificările "floarea oaspeților luncii" și "cântăreață revenită-n primăvară" au rolul de a atribui însușiri umane elementelor naturii, cu scopul de a spori expresivitatea textului liric.

   Cea dintâi personificare, "floarea oaspeților luncii", ilustrează elita de musafiri din luncă, ducându-l pe cititori cu gândul la o mulțime de vietăți distinse, din "lumea bună" care, gătiți frumos, se duc să asculte concertul dat de o "cântăreață revenită-n primăvară", a doua personificare, care înfățișează o doamnă cu talent, o pasăre pregătită să-ncânte întreaga luncă cu glasul ei. Personificările au, astfel, rolul de a contura un cadru natural  de primăvară, obișnuit, prin imaginea vizuală a unui concert uman.

╔════════♡

Explicație:

╚════════♡   

➤➤ FIGURILE DE STIL  sunt procedee artistice folosite cu scopul de a oferi textului expresivitate și de a sugera sentimentele, ideile și gândurile eului creator într-un mod unic.    

____________

PERSONIFICAREA este figura de stil care se remarcă prin atribuirea unei însușiri omenești, care să mărească expresivitatea textului, unor viețuitoare, unui lucru sau fenomen al naturii.    

╔════════♡

Succes!

╚════════♡

Anexe:
Alte întrebări interesante