Limba română, întrebare adresată de gigel825, 8 ani în urmă

Identifica in text secvența in care sunt menționate trasaturile puiului de urs si mentionaza-le textul este (cum e lumea) de Veronica D. niculescu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
10

Răspuns:

Sal! Daca ai citi intreg textul, ai depista cu usurinta, dar.... stiu, stiu ca nu ai timp!

Deci:

- trasatura fizica a Biancai ;" Datorită gulerașului alb, pe care nu‐l au decât puţini urși bruni, i‐au pus numele Bianca.

Bianca are acum șapte luni, e mai mare decât câinii cu care vin oamenii în vizită la zoo, știe să se urce în copacul din cușcă și are gheare lungi cât degetele unui copilaș. E înnebunită după joacă. S‐ar juca toată ziua cu fraţii ei. "

- spiritul de explorarea - curiozitatea : " Fiindcă, deși s‐a născut aici, știe că există o lume întreagă dincolo de cușca asta. De acolo, de departe, vin sunete și mirosuri, nu doar sunetele de pe lacul din preajmă, unde se plimbă vizitatorii cu barca duminica, și nu doar mirosurile de mici și de vată de zahăr din acele duminici. E vorba de un departe mult mai tainic și mai plin de promisiuni, care există în fiecare zi, nu doar în cele de sărbătoare. Acel departe pe care îl bănuiește orice fiinţă, mică sau mare, un loc mai larg, mai cuprinzător decât cel locuit, locul pe care fiecare dintre noi îl simte pulsând înăuntru, deși el, locul, se află în afară"

Explicație:


Komisarul: Sa-ti fie de folos!
gigel825: Multumsec mult
Alte întrebări interesante