Limba română, întrebare adresată de larii10, 8 ani în urmă

identifica ipoteza de la care pleaca textul lui Johan Huizinga reformuleaza-i continutul folosindu -se de propriile cuvinte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de razvirazvan391
79
Raspunsul:Homo ludens reprezinta un eseu argumentativ in care este tratata tema jocului din perspectiva realista,stiintifica si filozofica.
Eseistul porneste de la ipoteza potrivit careia jocul este mai vechi decat cultura.
Pentru a sustine ipoteza,eseistul aduce o serie de argumente preluate din diferite domeni ale cunoasteri.Astfel un prim argument este ca animalele se joaca la fel ca oameni.Exista reguli si competiti asemanatoare cu cele ale jocului uman.Un alt argument este acela ca jocul are un anumit talc care merge mai departe de simpla relatie fiziologica.
Pentru a sustine caracterul stiintific al eseului autorul recurge la argumentele autoritatii:Se explica fenomenul jocului din punctul de vedere al psihologiei si al fiziologiei.Uni cercetatori considera ca jocul drept o descarcare a energiei,alti sunt de parere ca jocul este transmis prin fondul genetic,Jocul este o destindere sau un ex. pregatitor pentru viata.Parerea autorului,in urma argumentelor oferitede cercetatori,Este aceea ca jocul nu poate fi explicat in totalitate . Exista cauze biologice dar si afectiv volitionale.Concluzia eseului este aceea ca jocul este fenomen complex care are o importanta data de insasi esenta sa. SUCCES!!

Alte întrebări interesante