Istorie, întrebare adresată de muzicantuirina, 9 ani în urmă

identifica termenii istoricisin lista, care pot fi asociati cucu*revolutia de la 1848;*unirea din 1859.divan ad-hoc,guvern provizoriu,proclamatie,tara neutra,razboi mondial,reforme,capitulare,abdicare,republica. ra roooooggg sa ma ajutati!!!!! dau coroana +20 puncte


StefaniaStoica: spune-mi mai intai daca te referi in saptiul romanesc, sau in general si in celelalte tari din europa?
muzicantuirina: romanesc
StefaniaStoica: ok, asteapta 5 minute
muzicantuirina: bn

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de StefaniaStoica
2
Reforme: revolutia de la 1848 in spatiul romanesc a insemnat triumful ideii nationale. Socul revolutionar a fost resimtit imediat de boierime, care se plange de autotaritarismul domnesc ( adica domnitorul avea tendinte spre despotism ) si se pronunta pentru reforme  ( schimbari la nivel politic, social si economic ) in agricultura si administratie
Proclamatie: . Prima miscare revolutionara de la 1848 a izbugnit in Moldova. Vasile Alecsandri a fost insarcinat sa alcatuiasca o " Petitie- Proclamatie " in 35 de puncte ( 35 de cereri ) cu caracter moderat, cu privire la solutionarea problemei agrare si politice. Sau Proclamatia de la Islaz din 9/21 iunie 1848, in cadrul revolutiei din Tara Romaneasca.
abdicare: in cadrul revolutiei din Tara Romaneasca, domnitorul Gheorghe Bibescu a acceptat Proclamatia ( cea de la Islaz ), apoi a abdicat si a fugit la Brasov.
Guvern provizoriu : in urma abdicarii domnitorului Bibescu la Bucuresti se constituie un guvern provizoriu care urma sa elaboreze, proiectul legii rurale.


muzicantuirina: doamne cat ai scris mrsss
StefaniaStoica: cu placere
Răspuns de oanaherg97
0
Revolutia de la 1848: guvern provizoriu, proclamație, ~razboi mondial( nu sunt sigura, ma gândesc ca se refera la faptul ca revoluția pașoptista este cunoscută si cu numele de Primăvara Popoarelor), reforme, republica ( proclamarea Frantei ca republica). Unirea din 1859: divan ad-hoc, tara neutra, capitulare, abdicare (1866).
Alte întrebări interesante