Limba română, întrebare adresată de Daiana1621, 9 ani în urmă

Ii dau 96 de puncte celui care imi da structura la argumentare ca eu text apartine unei opere lirice. nu marci lexico-gramaticale , va roooog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de besca94
4
1)Definitia genului liric-genul liric cuprinde operele in care in care ideile,gandurile si sentimentele sunt exprimate direct prin vocea eului liric.
2)semnificatia titlui textului respectiv
3)modurile de expunere predominante
4) figurile de stil si imaginile artistice
5) mesajul textului
6)tema textului
7) marci specifice eului liric
8) incheiere-avand in vedere toate acestea putem afirma ca textul dat este o opera liric

Opera lirica este opera care apartine genului liric ,in care autorul isi exprima in mod direct sentimentele prin intermediul procedeelor artistice.Textul ''Lacul'' de Mihai eminescu are ca mod de expunere predominant monologul prin care eul liric se confeseaza exprimandu-si sentimentele de tristete.Titlul este alcatuit din un substantiv comun ,articulat,simplu ce denumeste un element al naturii. Tema principala a textului este iubirea ce se impleteste pe alocuri cu tema naturii.Ideea poetica si sentimentele sunt exprimate in mod direct cu ajutorul figurilor de stil: epitete cromatice(nuferi galbeni,lacul codrilor albastru), metafora( cuprinsi de farmec,lumina blandei lune) ,repetitia (parc-ascult si parc-astept) ,inversiunile (lin fosneasca,unduioasa apa) .In text descrierea realizeaza un tablou nocturn.Prezenta eului liric este marcata de:pronumele:(mi,eu) ,verbe la pers 1`(trec,ascult,astept) dar si punctele de suspensie(dar nu vine....) Avand in vedere toate acestea putem afirma ca textul ''lacul'' de Mihai Eminescu este o opera lirica.

Daiana1621: imi poti argumenta un text te rog ? ca alfel nu intelg si nu pot sa o invat :(
besca94: ok,ce text sau orice text la alegere?
Daiana1621: daa, sa se inteleaga
besca94: ok
besca94: asteapta 10 min,te rog
Daiana1621: bine
besca94: gata,am editat raspunsul de mai sus
besca94: ce parere ai?
Daiana1621: multumesc
besca94: cu placere
Răspuns de MiauAly
3
Opera lirica este opera in care autorul isi exprima direct sentimentele, trăirile si emotiile prin intermediul eului liric.
In opinia mea ,poezia ........... scrisa de ........... apartine genului liric deoarece îndeplinește toate trăsăturile acestui gen.
In primul rand, in poezie se regăsesc imagini artistice: vizuale (exemple),auditive (exemple).Modul principal de expunere este descrierea.
In al doilea rand, subiectivitatea textului este sustinuta de prezența eului liric. Acesta isi face simțită prezența prin verbe si pronume la persoana I, interjectii (exemple)
In concluzie ,aceasta poezie este o opera lirica.
Alte întrebări interesante