Istorie, întrebare adresată de ionelneamciuc, 8 ani în urmă

II. Identificati personalitatea istorica implicata in Primul Razboi Mondial.
A - Invatatoarea sublocotenent care s-a remarcat in luptele de pe Valea Jiului ( 1916 ) si in marile batalii ale campaniei din 1917.
B - Generalul german denumit "Spargatorul de fronturi."
C - Regele Romaniei in anul declararii neutralitatii.
D - Om politic roman, remarcabil diplomat. In calitate de prim ministru a pregatit militar si diplomatic participarea Romaniei la Primul Razboi Mondial.

E - Sotia regelui Ferdinand. Prin personalitatea sa puternica a reusit sa joace un rol esential in viata politica si diplomatica a Romaniei. In timpul razboiului, alaturi e George Enescu si Nicolae Iorga, a jucat un rol deosebit in ridicarea moralului soldatilor romani.
F - General roman care i-a impiedicat pe inamici in 1916 sa treaca in Moldova prin trecatoarea Oituz, ramanand celebra deviza "Pe aici nu se trece.". Si-a cucerit laurii nemuririi in Batalia de la Marasesti din 1917 cand soldatii romani i-au impiedicat pe asutro - ungari si germani sa ocupe Moldova


AJUTOR !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Semaka2
4

Răspuns:

a-Ecaterina  Teodoroiu

b.von Makensen

c.Carol l

d.Ionel Bratianu

e Regina  Maria

Explicație:

Răspuns de Utilizator anonim
5

Răspuns:

A => Invatatoarea sublocotenent care s-a remarcat in luptele de pe Valea Jiului ( 1916 ) si in marile batalii ale campaniei din 1917 a fost Ecaterina Teodoroiu.

B => Generalul german denumit "Spargatorul de fronturi a fost Von Makensen.

C => Regele Romaniei in anul declararii neutralitatii a fost Carol |.

D =>Om politic roman, remarcabil diplomat. In calitate de prim ministru a pregatit militar si diplomatic participarea Romaniei la Primul Razboi Mondial a fost Ionel Brateanu.

E =>Sotia regelui Ferdinand. Prin personalitatea sa puternica a reusit sa joace un rol esential in viata politica si diplomatica a Romaniei. In timpul razboiului, alaturi e George Enescu si Nicolae Iorga, a jucat un rol deosebit in ridicarea moralului soldatilor romani a fost Regina Maria.

F =General roman care i-a impiedicat pe inamici in 1916 sa treaca in Moldova prin trecatoarea Oituz, ramanand celebra deviza "Pe aici nu se trece.". Si-a cucerit laurii nemuririi in Batalia de la Marasesti din 1917 cand soldatii romani i-au impiedicat pe asutro - ungari si germani sa ocupe Moldova a fost Herni Mathias Berthelot.

la F asa imi amintesc

Alte întrebări interesante