Limba română, întrebare adresată de AlexThrBest, 8 ani în urmă

III Recitește Simfonia lină și răspunde cerinţelor, încercuind litera corespunzătoare răspunsului corect.
1. In propoziția Aceasta era melodia., pronumele demonstrativ este în cazul: a. dativ; b. genitiv; c. nominativ.
2. In enunțul Ceilalți prieteni nu-mi înțelegeau pasiunea, există: a. un adjectiv pronominal demonstrativ de apropiere; b. un pronume demonstrativ de diferenţiere; c. un adjectiv pronominal demonstrativ de diferenţiere.
3. In fragmentul ... pasiunea pentru această melodie, adjectivul pronominal această este în cazul: a. acuzativ; b. nominativ; C. vocativ.
4. Adjectivul pronominal această din propoziția ...şi ne-o da această învățătură ... este în cazul: a. acuzativ; b. dativ; c. nominativ.
5. Pronumele demonstrativ din propoziția Celorlați le plăceau ritmurile mai dure. este în cazul: a. acuzativ; b. dativ; c. nominatiy.
6. In propoziţia Eu eram fascinat de acea armonie lină, există: adjectiv pronominal demonstrativ de apropiere în cazul nominativ; b. adjectiv pronominal demonstrativ de depărtare în cazul acuzativ; c. pronume demonstrativ de depărtare în cazul acuzativ.
7. In propoziția care mă ducea la celălalt capăt al vieţii, există: a. un adjectiv pronominal demonstrativ de diferenţiere, acuzativ; b. un pronume demonstrativ de diferenţiere, dativ; c. un adjectiv pronominal demonstrativ de diferenţiere, genitiv.
8. In enunţul unde se învolburau ca într-o simfonie, aceleaşi tristeți nesfârșite şi nerostite, există: a. un adjectiv pronominal demonstrativ de identitate, nominativ; b. un pronume demonstrativ de identitate, nominativ; c. un adjectiv pronominal demonstrativ de identitate, acuzativ.​


AlexThrBest: nu mai am nevoie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MrSchoolCheats
6

Răspuns:

1.c

2.c

3.a

4.a

5.b

6.b

7.a

8.a

Alte întrebări interesante