Biologie, întrebare adresată de alexneagu0123, 8 ani în urmă

imaginati-va ca ati ajuns pe o planeta necunoscuta unde exista oxigen, dioxid de carbon, apa, lumina. prezentati etapele aparitiei si formarii unei biocenoze pana la stadiul de climax sub forma unui eseu cu tema “Natura Construieste”

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 5evilstar5
3

Răspuns:

Este fizic si biologic imposibil cu doar acele substante pe o planeta sa se formeze viata. Datorita lipsei de cunostinte despre forma de viata primordiala, primul organism dintre toate, nu putem afirma nimic despre rezultatul acelor conditii fara un starting point. De exemplu o specie de protista pe care o plasam acolo din ceva ce avem deja. Iar protistele fiind nenumarate, alegerea ar influenta evolutia lor in ceva mai mare, pluricelular asemenea unei specii dintr-un regn ca plante si animale cu rezultate foarte diverse. Ca sa nu mai spunem ca orice afirmatii despre cum se ramifica in alte organisme ar fi mai vagi decat pura speculatie, daca spui ceva mai concret decat: se va adapta in functie de mediu.

Inca un motiv pentru care nu putem prezice nici macar contururile sau orice informatie despre o astfel de biocenoza este pentru ca nu are cum sa existe fara surse solide si lichide de compusi cu carbon, azot, sulf, fosfor etc si nu doar gaze precum CO2 si O2. Deci orice raspuns va fi speculatie despre cum ar putea evolua un organism adus de oameni acolo, care la randul lui va fi ales din multe care ar evolua altfel. Acesta nu a fost un eseu, ci o explicatie a de ce profesorul tau a formulat enuntul gresit. Dar tu poti face un eseu din asta.

Alte întrebări interesante