Imaginați vă că sunteți conducătorul unei armate numeroase care trebuie să apere zona in care se afla. In fața voastra, inamicul are o armata mai numeroasa, insa nu atat de instruită tactic. Prezentați strategia voastră pentru a învinge armata adversă. (12-15 rânduri caiet studențesc)
Se punctează:
-respectarea limitei de spațiu (12-15 rânduri caiet studențesc)
-logica exprimării și a prezentării informațiilor
- prezentarea strategie militare să fie cât mai realistă
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Dacă aș fii pus în ipostaza de lider al unei armate care este pe cale de a se lupta cu o armată mult mai numeroasă as diviza armata in mici grupuri cu lideri pentru fiecare grup lucru care mi-ar permite manevrarea rapidă si eficientă a armatei mele in jurul armatei inamice mult mai mare și mult mai greu de manevrat.
Prima manevră ar fii cercetarea și alegerea zonei perfecte care m-ar favoriza in cazul bătăliei aș alege un loc îngust care nu ar permite armatei mai numeroase flancarea armatei mele, locul perfect ar fii un pod peste un rău într-o zi ploioasă și încețoșată care nu ar descoperi poziția armatei mele.
Odată ce armata inamica ar începe să treacă podul aș ordona armatei mele să înceapă să cânte pentru a ademeni inamicul asupra poziției mele lucru ce ar face armata inamica să comită mai multe trupe prin terenul nefavorabil, moment în care cealaltă parte din armată ascunsă in ceată ar ataca de pe flancul drept al inamicului lucru care îl va face pe inamic să se grabească și șă întărească flanc-ul drept.
În același timp din depărtarea flancului stâng al inamicului ar începe să se audă un cântec de război lucru care îî va face pe ceilalți generali să se panicheze gandiduse ca urmeaza sa fie atacati si de pe flancul stang lucru care îî va face sa se grabească si să asigure flancul stăng, lucru care ii va face sa comita mai multe trupe într-un loc unde nu vor fii atacati.
Astfel armata inamică va fii picat în capcana perfectă unde va fii nevoită șă șe retragă în condiți nevaforabile pe nămol și un pod îngust
Sper că este de ajutor compunerea mai neceșita ajustări
Tacticile prezentate sunt reale prima tactica cu despartirea armatei in grupuri mici ii apartine lui Napoleon Bonaparte iar cea de a 2 ii apartine lui Stefan Cel Mare Folosita la batalia de la Vaslui din 1475 care ia adus si o victorie incredibilă