Geografie, întrebare adresată de bellabella100, 8 ani în urmă

Imaginați-vă un dialog între corpurile cerești din imagine iar apoi să precizați planetele din imagine.




Vă rog frumos să îmi rezolvați următorul exercițiu!!


Dau coroană!!!!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Valdanet
6

Soarele și Luna

Soarele este numit regele astrelor pentru că el face multă lume fericită prin căldura și strălucirea lui.

Luna este doar luminoasă și ea se arată doar noaptea, treaba ei fiind să se învârtă mereu în jurul Pământului și împreună cu el, să se învârtă în jurul Soarelui.

Când Soarele stătea nemișcat și se gândea la ale lui, Luna, care alerga în jurul planetei Pământ, se puse deodată în fața Soarelui, de se întunecă totul pe Pământ.

Soarele deveni negru de furie și la nervi, îi zise Lunei:

- Dragă Luna, eu te prețuiesc pentru că ești colega și prietena mea dintre toți aștrii cerești, dar acum sunt supărat pe tine;

- Dragă Soare, eu nu sunt de vină că planeta Pământ s-a oprit o clipă în spatele meu de s-a întunecat totul pe Pământ, răspunse Luna calm;

- Așa este, dar tu poți accelera pentru ca să mă vadă din nou toți oamenii, răspunse Soarele;

- Imediat accelerez în jurul Pământului, îi răspunse Luna Soarelui, așa că tu poți sta liniștit, pământenii te vor vedea iar luminos.

Din acea zi, Luna și-a sincronizat mișcarea în jurul Pământului, încât Soarele nu a mai fost eclipsat de Lună, dar asta, până la o altă eclipsă.

Dacă ne uităm pe poză, vedem cum pe cer Luna zâmbește în bleo, iar Soarele zâmbește în roșu și cum ei sunt iarăși fericiți și buni prieteni.

Alte întrebări interesante